DIICOT descinderi înainte de vacanţa de 1 mai. Şase cetăţeni străini, reţinuţi pe litoral pentru trafic de droguri

Şase cetăţeni străini au fost reţinuţi, vineri, pe litoral fiind cercetaţi pentru trafic de droguri.

694 afișări
Imaginea articolului DIICOT descinderi înainte de vacanţa de 1 mai. Şase cetăţeni străini, reţinuţi pe litoral pentru trafic de droguri

DIICOT descinderi înainte de vacanţa de 1 mai. Şase cetăţeni străini, reţinuţi pe litoral pentru trafic de droguri

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus „reţinerea a şase inculpaţi, cetăţeni străini, cercetaţi sub aspectul savârşirii infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc, trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu”.

„În cauză s-a reţinut că, inculpaţii au introdus în România, au transportat, au depozitat şi au deţinut cantităţi însemnate de droguri de risc şi de mare risc, în scopul comercializării în cadrul unui festival ce se desfăşoară în staţiunea Mamaia, judeţul Constanţa, la data de 27.04.2023, la ore şi în locaţii diferite, fiind prinşi în flagrant în timp ce comercializau astfel de substanţe. De asemenea, inculpaţii au promovat vânzarea drogurilor prin intermediul unor aplicaţii de mesagerie, precizând preţurile pentru fiecare tip de drog”, au anunţat procurorii DIICOT.

În timpul acţiunii, au fost puse în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate 300 de comprimate de ecstasy, 70 de comprimate 2 CB („pink cocaine”) şi cantităţile de 100 de grame de cocaină, 50 de grame de ketamină, 10 grame de haşiş şi 10 doze de metamfetamină.

Tot vineri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici