Directori de la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş, sub control judiciar pentru luare de mită

Directorul general şi directorul executiv al Direcţiei relaţii contractuale din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş au fost puşi sub control judiciar pentru luare de mită, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

564 afișări
Imaginea articolului Directori de la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş, sub control judiciar pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Biroul teritorial Baia Mare au luat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile pe numele lui Carmen Eleonora Prodan, director general al Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş pentru săvârşirea a opt infracţiuni de luare de mită, din care trei săvârşite în formă continuată, şi pe numele Cameliei Rodica Stretea, în calitate de director executiv al Direcţiei relaţii contractuale din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş, pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de luare de mită, din care două săvârşite în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada septembrie - decembrie 2023, inculpatele Carmen Eleonora Prodan şi Camelia Rodica Stretea ar fi primit de la mai multe persoane (oameni de afaceri şi manageri de spitale) foloase necuvenite şi sume de bani necuantificate până în prezent, pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare la încheierea şi derularea în bune condiţii a unor contracte încheiate de diferite societăţi comerciale şi unităţi sanitare cu instituţia pe care o conduceau.

În acest caz, şi alte persoane sunt urmărite penal.

Celor două inculpate, Prodan Carmen Eleonora şi Stretea Camelia Rodica, li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile. Pe timpul cât se află sub control judiciar, cele două inculpate trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care: să nu depăşească limita teritorială a judeţului Maramureş decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar (procuror, judecător de cameră preliminară, instanţa de judecată) şi să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia au săvârşit fapta.

Inculpatelor Carmen Eleonora Prodan şi Camelia Rodica Stretea li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Anterior, în cursul zilei de 11 ianuarie 2024, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în 6 locaţii, situate pe raza judeţului Maramureş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici