DNA a pus sechestru pe un apartament din Baia Mare al lui Remeş - surse

Procurorii anticorupţie au instituit sechestru asigurator asupra unui apartament din Baia Mare aparţinând fostului ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş, au declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, surse judiciare.

25 afișări
Imaginea articolului DNA a pus sechestru pe un apartament din Baia Mare al lui  Remeş - surse

DNA a pus sechestru pe un apartament din Baia Mare al lui Remeş - surse (Imagine:Mediafax Foto)

Apartamentul are 95 de metri pătraţi şi este situat în Baia Mare, proprietarul său fiind fostul ministru al Agriculturii. Sursele citate au declarat că în respectiva locuinţă funcţiona o firmă aparţinând fostului demnitar.

Potrivit aceloraşi surse, Remeş a apreciat că apartamentul ar valora aproximativ 60.000 de euro.

"Legea permite ca, în cazul în care există o mită pe care nu o găsim fizic, să existe o asigurare că banii care au fost luaţi de cineva ca mită se pot recupera şi confisca. În cazul acesta este vorba despre cei 15.000 de euro din plicul primit de la fostul ministru Mureşan, bani proveniţi de la omul de afaceri Gheorghe Ciorbă. Dacă instanţa va decide că Remeş a primit 15.000 de euro mită, în plicul dat de Ciorbă, prin Mureşan, la terasa din Dorobanţi, apartamentul domnului Remeş va putea fi scos la vânzare, iar 15.000 de euro din preţul obţinut pot fi confiscaţi de stat", au declarat sursele judiciare citate.

Procurorii anticorupţie au înregistrări în care ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş, este filmat primind un plic de la Ioan Avram Mureşan, dar şi cu fostul ministru care, într-o discuţie ulterioară cu Gheorghe Ciorbă, recunoaşte faptul că în plic se aflau 15.000 de euro.

Într-o altă înregistrare video, Mureşan vorbeşte cu denunţătorul Gheorghe Ciorbă într-o cameră. La începutul convorbirii, Ciorbă - care avea asupra lui aparatură de filaj - i se plânge lui Mureşan de faptul că i s-a stricat maşina, pentru a-şi explica astfel starea de nervozitate. Amândoi consimt să-şi închidă telefoanele mobile pentru a nu fi ascultaţi. Mureşan insistă câteva minute asupra unui telefon fix aflat în cameră, despre care iniţial cere să fie scos din priză, iar apoi să fie scos de tot din cameră. Discuţia era recentă la acel moment şi avea loc după ce şi Mureşan a aflat că este în atenţia procurorilor anticorupţie.

Într-o altă înregistrare video, anterioară celorlalte două, Mureşan merge, alături de Ciorbă, la casa lui Remeş unde lasă mai multe lăzi cu diverse produse. Mureşan însuşi - despre care familia a susţinut că suferă de diabet - cară vioi mai multe lăzi pe terasa casei lui Remeş, la un moment dat chiar alergând câţiva paşi pentru a grăbi descărcarea ploconului. Înainte de a ajunge acasă la Remeş, Mureşan vorbeşte la telefon cu soţia ministrului, căreia îi transmite că are să-i aducă ceva şi pe care o roagă să-i comunice femeii care se ocupă de casă să-i deschidă.

Sursele judiciare citate au mai declarat că, pe lângă înregistrările video, dosarul mai cuprinde şi multe alte înregistrări telefonice, unele dintre ele - ulterioare momentului predării plicului - în care Mureşan îi transmite lui Ciorbă că Remeş "a primit" iar altele în care Remeş dă telefoane şi se interesează de licitaţiile pe care Ciorbă dorea să le câştige.

Omul de afaceri Gheoghe Ciorbă s-a autodenunţat la DNA după ce a aflat că este oricum în vizorul anchetatorilor pentru că ar fi încercat, prin Mureşan, să-l cumpere pe actualul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici