DNA Cluj cere CJ documentaţia aferentă negocierilor cu Nokia

Preşedintele CJ Cluj Marius Nicoară a anunţat că pe adresa instituţiei a sosit o scrisoare din partea DNA, Serviciul Teritorial Cluj, prin care se cere prezentarea documentaţiei aferente începerii şi continuării negocierilor cu compania Nokia, materializată prin încheierea contractului de asociere.

15 afișări
Imaginea articolului DNA Cluj cere CJ documentaţia aferentă negocierilor cu Nokia

DNA Cluj cere CJ documentaţia aferentă negocierilor cu Nokia

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Nicoară, a anunţat, marţi, că pe adresa instituţiei pe care o conduce a sosit o scrisoare din partea DNA Cluj, prin care i se cere prezentarea documentaţiei aferente începerii şi continuării negocierilor cu compania Nokia, materializată prin încheierea contractului de asociere cu Consiliul Judeţean privind deschiderea fabricii de telefoane din comuna Jucu.

"Deoarece nu avem nimic de ascuns, am dispus compartimentelor de specialitate din Consiliu şi conducerii SC Tetarom să pregătească şi să înainteze către DNA copii ale tututor documentelor solicitate", a declarat Nicoară.

El a precizat că nu cunoaşte obiectul anchetei DNA, dar nu vrea să creadă că în spatele sesizării DNA ar fi vorba "despre o acţiune pur electorală care ar putea afecta climatul de afaceri pozitiv dezvoltat în ultimii ani la Cluj".

Potrivit adresei DNA, înregistrată, marţi, la CJ Cluj, documentele legate de investiţia Nokia au fost solicitate în vederea soluţionării "unei lucrări înregistrate la Serviciul Teritorial Cluj al DNA".

Ulterior, DNA a precizat într-un comunicat că Serviciul Teritorial Cluj nu face cercetări în legătură cu încheierea contractului de asociere între Nokia şi Consiliul Judeţean Cluj, ci în privinţa împrejurărilor în care anumite persoane fizice sau juridice au cumpărat terenuri la Jucu înaintea relocării fabricii de telefoane.

"Serviciul Teritorial Cluj nu efectuează cercetări în legătură cu negocierea sau încheierea contractului de asociere între compania Nokia şi Consiliul Judeţean Cluj privind deschiderea unei fabrici de telefoane în Jucu şi nici în legătură cu investiţia efectuată de compania Nokia la Jucu, aşa cum, în mod eronat, a rezultat din declaraţia aparţinând preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, citat de agenţii de presă şi posturi de televiziune", se arată în comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

DNA precizează că investigaţia priveşte împrejurările în care anumite persoane fizice şi juridice au achiziţionat terenuri în comuna Jucu anterior relocării fabricii şi încheierii contractului de asociere, existând suspiciuni că respectivele persoane au beneficiat de informaţii potrivit cărora compania Nokia urma să deschidă o fabrică pe acele terenuri.

Marius Nicoară a exclus posibilitatea ca anumite persoane fizice şi juridice să fi cumpărat terenuri în comuna Jucu înainte de a fi făcută publică oficial intenţia de asociere cu Nokia, în replică la comunicatul DNA.

"Noi am ţinut în secret informaţiile referitoare la Nokia, acestea fiind strict confidenţiale. Noi am discutat cu Nokia despre alte amplasamente din judeţ şi doar în ultima clipă s-au decis asupra terenului de la Jucu", a declarat Marius Nicoară.

El s-a declarat deschis investigaţiei DNA, arătând că a transmis toate documentele cerute şi a dat dovadă de transparenţă.

"Noi ne-am arătat deschiderea faţă de DNA şi nu am acuzat DNA, ci pe cei care au făcut plângerea", a spus Nicoară.

El a reproşat DNA că a folosit termenul de "relocare" când s-a referit la fabrica din Jucu, ceea ce nu este adevărat.

"Atrag atenţia să nu se mai folosească de către o instituţie publică a statului termenul «relocare», pentru că fabrica din Jucu nu a fost relocată din Bochum, ci este una complet nouă. România nu trebuie să fie acuzată de relocarea fabricii Nokia din Germania", a conchis Nicoară.

Compania Nokia a început, în februarie, producţia de telefoane mobile la fabrica din judeţul Cluj, unde va fi ansamblat modelul 1200 pentru pieţele din Europa, Africa şi Orientul Mijlociu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici