DNA: Primarul din Botoşani, plasat sub control judiciar, după ce ar fi dat unei candidate subiectele

  • Primarul din Botoşani Andrei Cosmin-Ionuţ a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, au anunţat vineri procurorii DNA.
  • Acesta este cercetat după ce ar fi dat unei candidate la un post din Primărie subiectele de la concurs.
336 afișări
Imaginea articolului DNA: Primarul din Botoşani, plasat sub control judiciar, după ce ar fi dat unei candidate subiectele

Sursă foto: Facebook/Cosmin Andrei

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 2 februarie 2024, a inculpatului Andrei Cosmin-Ionuţ, primar al municipiului Botoşani, pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în 25 august 2021, inculpatul ar fi remis lista cu subiectele propuse de către membrii comisiei unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional
superior” scos la concurs de instituţia pe care o conducea.

Ca urmare a acestor demersuri, o zi mai târziu, persoana respectivă ar fi promovat concursul şi ar fi ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv.

„Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care: să nu depăşească limita teritorială a ţării decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar (procuror, judecător de cameră preliminară, instanţa de judecată) şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.
Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, arată DNA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici