Dosarul medicului Constantin Tănăsescu, amânat

Dosarul în care medicul Constantin Tănăsescu - cel care a eliberat certificatul medical în baza căruia Omar Hayssam a fost eliberat - cere daune pentru demiterea sa din funcţie s-a amânat luni, la Tribunalul Bucureşti, din motive procedurale.

1 afișare
Imaginea articolului Dosarul medicului Constantin Tănăsescu, amânat

Dosarul medicului Constantin Tănăsescu, amânat

Cauza va fi reluată pe 19 noiembrie, tot atunci urmând să fie luată în dezbatere şi cererea privind contravaloarea sporurilor şi a primelor de care nu a mai beneficiat ca urmare a demiterii.

Constantin Tănăsescu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că acest proces este încă în faza de amânare, deşi a început de un an.

În acest dosar, Tănăsescu cere daune de un milion de euro ca urmare a demiterii sale din funcţie.

În 11 septembrie 2006, Comisia de disciplină a Penitenciarului Rahova a decis eliberarea din funcţie a doctorului Constantin Tănăsescu. Decizia Comisiei de disciplină a Penitenciarului Rahova a fost aprobată de conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), astfel că medicul Constantin Tănăsescu a fost destituit pentru neglijenţă în serviciu.

Medicul Tănăsescu nu se află la prima abatere disciplinară. În 1998, doctorul a fost concediat de Consiliul de Judecată al Penitenciarului Jilava. Din datele Consiliului, rezultă că medicul ar fi favorizat mai mulţi deţinuţi, iar pe lista puşcăriaşilor favorizaţi de acesta ar fi fost şi francezul Michel Alberque, condamnat pentru pedofilie şi expulzat din ţară în 1999.

El a intrat a doua oară în atenţia Comisiei de disciplină după declanşarea scandalului provocat de dispariţia lui Omar Hayssam, directorul general al ANP declarând atunci că diagonosticul trecut pe adeverinţa medicală din 25 aprilie - document care, în parte, a stat la baza deciziei instanţei de a-l elibera pe Omar Hayssam - a fost pus contrar faptului că biletele de ieşire de la Institutul Oncologic, emise în 3 şi 17 aprilie, nu spuneau nimic despre existenţa metastazei.

Pe adeverinţa medicală eliberată sub semnătura medicului Tănăsescu a fost înregistrat un alt diagnostic decât cel real al sirianului, care era judecat pentru acte de terorism în legătură cu răpirea a trei jurnalişti români în Irak.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici