EXCLUSIV: Elena Băsescu dă în judecată ziarele care au acuzat-o că s-a drogat

Elena Băsescu dă în judecată două publicaţii care au acuzat-o că s-ar fi drogat cu cocaină, fiica cea mică a preşedintelui Traian Băsescu cerând daune morale de un leu în procesul care începe în 18 ianuarie.

3 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Elena Băsescu dă în judecată ziarele care au acuzat-o că s-a drogat

EXCLUSIV: Elena Băsescu dă în judecată ziarele care au acuzat-o că s-a drogat

La sfârşitul lunii noiembrie, Elena Băsescu a introdus, la Judecătoria sectorului 5 Bucureşti, o acţiune civilă faţă de SC Editura Speranţa SRL - care editează cotidianul "Tricolorul" - şi faţă de SC Can Can SRL şi, respectiv, faţă de autorii articolelor.

În reclamaţia sa, Elena Băsescu arată că îşi asumă "statutul de persoană devenită publică, datorită legăturii de rudenie cu preşedintele actual al statului român" şi că în repetate rânduri a ignorat "micile răutăţi", dar consideră că articolele respective au determinat-o "să iasă din pasivitate şi să ia atitudinea corespunzătoare".

În 13 noiembrie, cotidianul "Tricolorul" a publicat un articol intitulat "Ultima oră...", în care se arăta că motivul despărţirii dintre Elena Băsescu şi Andrei Hrebenciuc ar fi drogurile şi că el i-ar fi reproşat că "s-ar droga prea mult".

În plângere, Elena Băsescu dezminte afirmaţiile şi arată că va depune ca probă un set de analize efectuate în ziua imediat următoare publicării articolului respectiv şi că ar fi de acord cu repetarea acestora, dacă judecătorii vor considera necesar.

În 14 noiembrie, şi cotidianul "Can Can" a publicat un articol intitulat "Elena Băsescu acuzată că se droghează cu cocaină", în urma articolului apărut în "Tricoloru".

Elena Băsescu apreciază, în acţiunea sa, că prin publicarea acelor articole i-ar fi fost provocat un "prejudiciu de ordin moral reliefat în primul rând prin afectarea imaginii de persoană publică cu o reputaţie morală neştirbită, precum şi datorită imixtiunii în viaţa privată". Fiica preşedintelui mai arată că în urma acestor articole a resimţit o atitudine ostilă în rândul colegilor de serviciu, al cunoscuţilor şi al opiniei publice.

Primul termen de judecată în acest dosar a fost fixat pentru data de 18 ianuarie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici