EXCLUSIV: Vincon Vrancea nu are voie să vândă sub marca Milcov

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dispus interzicerea producerii şi comercializării de către SC Vincon Vrancea SA a produselor alcoolice sub marca Milcov, instanţa dând câştig de cauză în acest proces societăţii Zarea SA, au comunicat, miercuri, surse oficiale.

2 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Vincon Vrancea nu are voie să vândă sub marca Milcov

EXCLUSIV: Vincon Vrancea nu are voie să vândă sub marca Milcov

Producătorul de băuturi alcoolice Zarea Bucureşti a acţionat în instanţă compania Vincon Vrancea, pentru utilizarea mărcii de vinars "Milcov", susţinând că dreptul de proprietate industrială asupra mărcii revine societăţii Zarea.

În cererea de chemare în judecată, înaintată Tribunalului Bucureşti în aprilie 2005, Zarea Bucureşti solicita ca firma din Vrancea să nu mai vândă sub marca Milcov. Zarea susţinea că fosta Întreprindere de Vinuri şi Şampanie a început să producă vinars fabricat din distilat de vin după metoda cognac denumit "Milcov" încă din 1968, marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), pentru clasa "producţie".

În replică, reprezentanţii Vincon arătau că au înregistrat marca la OSIM în 2001, pentru clasa "îmbuteliere şi transport".

În 11 ianuarie 2006, magistraţii civili ai Tribunalului Bucureşti au dat câştig de cauză societăţii Zarea şi au dispus "interzicerea producerii, comercializării şi oferirii spre vânzare a produselor alcoolice sub marca Milcov de către SC Vincon Vrancea SA". Totodată, judecătorii au dispus retragerea de pe piaţă de către societatea din Vrancea a produselor alcoolice care folosesc marca "Milcov".

Instanţa Tribunalului Bucureşti a respins însă ca nefondate cererile privind anularea mărcii disputate şi, respectiv, privind obligarea firmei din Vrancea la plata daunelor cominatorii.

Atât Vincon Vrancea, cât şi Zarea au făcut apel. Între timp, firma din Vrancea a continuat producţia.

În august 2006, producătorul de băuturi alcoolice Zarea Bucureşti anunţa că solicită în instanţă despăgubiri în valoare de trei milioane euro de la compania Vincon Vrancea, pentru utilizarea mărcii de vinars "Milcov".

"Zarea a calculat un prejudiciu de circa 600.000 euro pe an, pentru cinci ani, ca urmare a faptului că băutura Milcov este produsă atât de Zarea, cât şi de Vincon Vrancea, fără ca aceasta din urmă să deţină drept de proprietate industrială asupra mărcii", informa, printr-un comunicat, Zarea Bucureşti. În replică, reprezentanţii Vincon respingeau acuzaţiile şi afirmau că suma solicitată este "fabuloasă".

În 21 decembrie 2006, instanţa Curţii de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză societăţii Zarea cu privire la daunele cominatorii, obligând SC Vincon Vrancea la plata unor daune de 1.000 de euro pentru fiecare zi de întârziere de punere în aplicare a hotărârii instanţei de fond. Totodată, Curtea de Apel a respins apelul firmei din Vrancea.

SC Vincon Vrancea a atacat cu recurs această decizie, procesul ajungând, astfel, pe masa judecătorilor Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care, marţi seara, au dat câştig de cauză societăţii Zarea.

Hotărârea instanţei supreme este definitivă şi irevocabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici