Favoriţii să preia conducerea Parchetelor. Propunerile ministrului Justiţiei

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a analizat candidaturile pentru parchete şi a făcut propunerile către preşedintele Klaus Iohannis pentru ocuparea unor funcţii vacante în cadrul parchetelor.

167 afișări
Imaginea articolului Favoriţii să preia conducerea Parchetelor. Propunerile ministrului Justiţiei

Favoriţii să preia conducerea Parchetelor. Propunerile ministrului Justiţiei

În perioada 6-16 noiembrie 2023, s-au desfăşurat, la sediul Ministerului Justiţiei, interviurile pentru 4 funcţii de procuror-şef de secţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; 3 funcţii de procuror-şef de secţie în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie; 3 funcţii de procuror-şef de secţie în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Interviurile au fost desfăşurate în faţa comisiei de interviu constituită, potrivit legii, din reprezentanţii Ministerului Justiţiei, ai Consiliului Superior al Magistraturii, Institutului Naţional al Magistraturii şi Academiei de Studii Economice şi compusă din ministra Justiţiei, secretari de stat, procurori, un profesor de management şi un psiholog.

În urma fiecărei serii de interviuri, au avut loc consultări extinse şi minuţioase între ministrul Justiţiei şi toţi membrii comisiei de interviu.

În urma analizei candidaturilor ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a selectat şi propus pentru funcţia de procuror-şef de secţie al Secţiei de urmărire penală în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe procurorul Remus-Iulian Popa. Pentru funcţia de procuror-şef de secţie al Secţiei judiciare în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost selectată şi propusă procurorul Antonia-Eleonora Constantin. Pentru funcţia de procuror-şef de secţie al Secţiei de resurse umane şi documentare în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost selectată şi propusă procurorul Cristina – Daniela Balcan, iar pentru funcţia de procuror-şef de secţie al Secţiei parchetelor militare în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost selectat şi propus procurorul Adrian-Cornel Nicolau.

De asemenea, pentru funcţia de procuror-şef de secţie al Secţiei de combatere a criminalităţii organizate în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a fost selectat şi propus procurorul Adrian-Petre Todoran.

Pentru funcţia de procuror-şef de secţie al Secţiei judiciare penale în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost selectată şi propusă procuror Marinela Mincă, iar pentru funcţia de procuror-şef de secţie al Secţiei de combatere a corupţiei în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorul Mihaiela Moraru-Iorga.

Pentru funcţia de procuror-şef de secţie al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost selectat şi propus procurorul Ionuţ Ardeleanu.

Propunerile vor fi transmise Secţiei pentru Procurori a CSM marţi pentru obţinerea avizului în conformitate cu art.147 alin.(3) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

În legătură cu funcţiile de procuror-şef de secţie pentru Secţia de combatere a traficului de droguri şi Secţia de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice, ambele în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, ministrul Justiţiei nu a formulat nicio propunere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici