Fost director al Corpului de control al ministrului Sănătăţii, trimis în judecată

Un fost director al Corpului de control al ministrului Sănătăţii şi un funcţionar din minister au fost trimişi în judecată de procurorii DNA într-un dosar de fraudare a unui concurs de angajare.

706 afișări
Imaginea articolului Fost director al Corpului de control al ministrului Sănătăţii, trimis în judecată

Fost director al Corpului de control al ministrului Sănătăţii, trimis în judecată

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Dina Constantin, la data faptei director al Corpului de Control al ministrului Sănătăţii şi preşedinte al unei comisii de concurs, sub aspectul comiterii infracţiunii de de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şi Aramă Silvia, la data faptei şi în prezent funcţionar în cadrul Ministrului Sănătăţii sub aspectul comiterii infracţiunii de mărturie mincinoasă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada 2 – 7 martie 2022, în contextul organizării unui concurs de ocupare a funcţiei de şef serviciu Control în cadrul Corpului de control al Ministrului Sănătăţii, inculpatul Dina Constantin, în calităţile menţionate mai sus, ar fi transmis în mod nelegal celeilalte inculpate o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisă.

Inculpatul ar fi facilitat astfel obţinerea de către inculpata Aramă Silvia a unui punctaj care i-ar fi permis să promoveze proba respectivă.

Fiind audiată în cauză, inculpata Aramă Silvia ar fi făcut afirmaţii mincinoase în legătură cu faptele şi împrejurările esenţiale cu privire la care a fost întrebată, în sensul că nu ar fi recunoscut „ajutorul” oferit de inculpatul Dina Constantin în promovarea acelei probe de concurs, arată procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici