Foştii directori ai ONRC au dat MJ în judecată cerând suspendarea ordinului de revocare din funcţii

Fostul director general al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), Eugen Ghiulea şi fostul adjunct al acestuia, Lucia Topor, au dat în judecată Ministerul Justiţiei cerând suspendarea executării ordinului prin care au fost revocaţi din funcţii la finele lunii noiembrie a anului trecut.

12 afișări
Imaginea articolului Foştii directori ai ONRC au dat MJ în judecată cerând suspendarea ordinului de revocare din funcţii

Foştii directori ai ONRC au dat MJ în judecată cerând suspendarea ordinului de revocare din funcţii

Potrivit site-ului Curţii de Apel Bucureşti, Ghiulea a depus, în 10 decembrie 2007, o acţiune prin care cheamă în judecată Ministerul Justiţiei, precum şi pe actualul director general al ONRC, Adriana Luminiţa Iacob. Cererea se refereră la suspendarea executării unui act administrativ şi va fi judecată de Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal în 16 ianuarie 2008 la ora 09.00.

Potrvit aceleiaşi surse, Topor a depus tot pe 10 decembrie 2007 o acţiune prin care cheamă în judecată Ministerul Justiţiei, care se refereră la suspendarea executării unui act administrativ şi care va fi judecată de Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal în 10 ianuarie 2008 la ora 09.00.

Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că cele două cereri se referă la suspendarea ordinului de revocare din funcţie a celor doi, emis de Ministerul Justiţiei pe 29 noiembrie 2007.

Ghiulea şi Topor au fost revocaţi în urma unei inspecţii a unui secretar de stat din MJ, decizia luată la finele lunii noiembrie a anului trecut aparţinând secretarului de stat din minister Gheorghe Mocuţa.

Principalele deficienţe constatate la control au fost alocarea unor sume "exagerate" din veniturile ONRC pentru plata salariilor şi a primelor substanţiale celor care ocupau funcţii de conducere, neîndeplinirea planului de acţiuni privind dezvoltarea şi consolidarea mediului de afaceri în România, supradimensionarea posturilor de conducere în raport cu cele de execuţie sau lipsa de iniţiativă în debirocratizarea relaţiei cu comercianţii.

În plus, celor doi li se mai reproşa menţinerea unor formalităţi "neunitare", la nivel naţional, în procedura de înregistrare a comercianţilor şi "dezinteresul" pentru achiziţionarea de sedii proprii în Bucureşti şi în ţară, conducerea ONRC preferând să plătească chirii "substanţiale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici