Fostul ministru al Justiţiei, despre proiectul de desfiinţare a SIIJ: O păcăleală

Stelian Ion, fostul ministru USR al Justiţiei, a analizat proiectul de desfiinţare a SIIJ şi a tras concluzia că reprezintă o păcăleală. România riscă blocarea fondurilor europene, a spus Stelian Ion la RFI.

309 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru al Justiţiei, despre proiectul de desfiinţare a SIIJ: O păcăleală

Fostul ministru al Justiţiei, despre proiectul de desfiinţare a SIIJ: O păcăleală

Potrivit reprezentantului USR, proiectul de desfiinţare a Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor arată prost şi slăbeşte lupta anticorupţie, iar România riscă blocarea fondurilor europene dacă legea va trece de Parlament în forma propusă de actuala coaliţie.

Fostul ministru al Justiţiei a comparat situaţia din România cu cea din Polonia şi Ungaria.

„Înseamnă că dacă în România se va merge pe aceeaşi linie pe care din păcate văd că se merge astăzi, este posibil la un moment dat să ni se taie aceste fonduri europene, este un risc major, este un risc real şi trebuie să fim foarte atenţi cum legiferăm în România, e important să reparăm legile justiţiei stricate în perioada Dragnea, dar din păcate, nu văd că se întâmplă lucrul ăsta. Ca atare, lupta pe care o ducem în Parlament acum şi în mai puţin de o oră o să înceapă în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor şedinţa în care se dezbate proiectul de aşa-zisă desfiinţare a SIIJ, propus de ministrul Cătălin Predoiu, deci modul în care se legiferează e foarte important”, a declarat Stelian Ion.

Fostul ministru al Justiţiei spune că noua lege va provoca alte probleme.

„Arată prost, pentru că încalcă în mod flagrant competenţa DNA, o chestiune care vizează lupta împotriva corupţiei, deci prin acest proiect este slăbită lupta împotriva corupţiei (...). Este o păcăleală, efectiv”, a precizat Stelian Ion.
USR va analiza atacarea proiectului de desfiinţare a SIIJ la CCR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici