Fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, a participat la şedinţa de joi a CSM

Fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, a participat la şedinţa de joi a Consilului Superior al Magistraturii doar câteva minute, pentru a-l prezenta membrilor acestui for pe succesorul său, Teodor Meleşcanu, care a preluat calitatea de membru a Consilului în virtutea noii sale funcţii.

1 afișare
Imaginea articolului Fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, a participat la şedinţa de joi a CSM

Fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, a participat la şedinţa de joi a CSM

Chiuariu este primul fost demnitar care participă la o şedinţă a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), din care a făcut parte în virtutea funcţiei pe care a avut-o.

Chiuariu a părăsit şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) după ce a făcut oficiul prezentării ministrului intermiar al Justiţiei.

CSM se reuneşte, joi, în noua formulă de conducere, după ce săptămâna trecută au fost desemnate judecătoarea Lidia Bărbulescu - preşedinta Consiliului şi procuroarea Graţiana Isac - vicepreşedintă.

În cadrul şedinţei vor fi luate în discuţie şi Nota Inspecţiei privind sesizările înregistrate în semestrul II al anului 2007 pe rolul comisiilor de disciplină ale Consiliului Superior al Magistraturii, care reclamă comiterea unor abateri disciplinare de către judecători şi procurori; Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind propunerea Institutului Naţional al Magistraturii de completare a programului de formare continuă pentru anul 2007; Punctul de vedere al Direcţiei legislaţie, documentare şi contencios nr.26492/1154/2166/L/2007, referitor la solicitarea Curţii de Apel Cluj, de sesizare a ministrului justiţiei, cu privire la necesitatea modificării unor acte normative.

Totodată, membri ai CSM vor lua în discuţie care dintre datele aflate în mapele profesionale sunt informaţii de interes public.

Preşedinta CSM, Lidia Bărbulescu afirma, marţi, că datele din dosarele profesionale ale judecătorilor şi procurorilor care vizează evoluţia carierei profesionale - traseul profesional, fişele de evaluare şi sancţiunile disciplinare sunt informaţii de interes public, însă pot fi consultate, la sediul Consiliului, numai de către titularii acestora - singurii care pot obţine copii ale tuturor actelor existente în propriul dosar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici