Gândul: Ambasada Marii Britanii, apărătoarea unei firme dizolvate care a căpuşat Cetatea Râşnov

Intervenţie-surpriză în litigiul legat de Cetatea Râşnov, aflat pe rolul instanţelor judecătoreşti: Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, în chip de apărătoare a firmei care pusese mâna pe cetate acum şapte ani, încearcă oprirea proceselor şi găsirea unei „soluţionări amiabile” în favoarea sereleului în cauză, pe motiv că „acest caz vizează interesele unui cetăţean britanic”, informează cotidianul Gândul.

2 afișări
Imaginea articolului Gândul: Ambasada Marii Britanii, apărătoarea unei firme dizolvate care a căpuşat Cetatea Râşnov

Gândul: Ambasada Marii Britanii, apărătoarea unei firme dizolvate care a căpuşat Cetatea Râşnov

Pentru ambasadă n-a avut nici o importanţă faptul că respectiva firmă a fost dizolvată anul trecut la cererea ANAF pentru nedepunerea situaţiilor financiare. Miza intervenţiei ambasadei o constituie exploatarea Cetăţii Râşnov, dată, în anul 2000, de edilii de atunci ai oraşului pe mâna unui cetăţean italian, Antonio Drera, printr-o  asociere în participaţiune pe 50 de ani.

Firma acestuia, SC Drumuri Publicitare SRL, trebuia să se ocupe cu restaurarea şi exploatarea turistică a cetăţii, sereleul obligându-se să investească, în cinci ani, un milion de dolari în reabilitarea ei şi să verse anual la bugetul local 12% din veniturile obţinute din exploatare. Această din urmă obligaţie a fost „uitată” însă cu totul de investitorul italian - ca de altfel şi cea privind justificarea investiţiilor - astfel încât, în 2005, Consiliul Local Râşnov a decis rezilierea asocierii cu SC Drumuri Publicitare SRL.

Mai multe pe www.gândul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici