Giganţii farmaceutici din SUA vor plăti triburilor indigene despăgubiri în valoare de 590 de milioane de dolari. De ce au pierdut procesul cu nativii americani

  • Giganţii farmaceutici din SUA au convenit să plătească litigiul pe care îl aveau cu triburile de amerindieni
  • Nativii americani au acuzat marile companii farmaceutice că din cauza lor au suferit unele dintre cele mai grave consecinţe ale epidemiei de opiacee
  • Criza opioidelor a făcut peste 500.000 de victime în ultimii 20 de ani
4672 afișări
Imaginea articolului Giganţii farmaceutici din SUA vor plăti triburilor indigene despăgubiri în valoare de 590 de milioane de dolari. De ce au pierdut procesul cu nativii americani

Sursa foto: Profimedia

Un grup de companii farmaceutice şi distribuitori din SUA au convenit să plătească 590 de milioane de dolari pentru a soluţiona procesele legate de dependenţa de opioide în rândul triburilor de amerindieni. Epidemia de opiacee a provocat peste 500.000 de victime în ultimii 20 de ani din rândul nativilor americani.

Companiile farmaceutice au fost acuzate că au declanşat criza opioidelor în mod deliberat pentru a-şi rotunji profiturile.

„Nativii americani au suferit unele dintre cele mai grave consecinţe ale epidemiei de opiacee la nivelul întregii populaţii din Statele Unite. Avem cea mai mare rată pe cap de locuitor a supradozelor de opioide în comparaţie cu alte grupuri etnice. Povara plăţii acestor costuri crescute a deturnat fonduri necesare altor nevoi şi a impus eforturi financiare substanţiale din partea triburilor”, au declarat reprezentanţii amerindienilor. 

Printre companiile implicate în litigiu se numără şi Johnson & Johnson (J&J). Alături de McKesson, AmerisourceBergen şi Cardinal Health au convenit să găsească o soluţie la problema existentă.

Totuşi, J&J nu se simte vinovată din punct de vedere moral, relatează FRANCE 24.

„Această înţelegere nu este o admitere a vreunei răspunderi sau abateri, iar compania va continua să se apere împotriva oricărui litigiu până la final”, au declarat oficialii companiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici