Miliardarul Beny Steinmetz, condamnat în România, a fost prins în Grecia

Miliardarul Beny Steinmetz, condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedării fermei Băneasa, a fost prins în Grecia, pe Aeroportul din Atena. Autorităţile române au trimis autorităţilor elene mandatul european de arestare, iar în prezent Steinmetz nu poate părăsi statul elen.

1102 afișări
Imaginea articolului Miliardarul Beny Steinmetz, condamnat în România, a fost prins în Grecia

Miliardarul Beny Steinmetz, condamnat în România, a fost prins în Grecia

Ministerul Justiţiei a transmis că omul de afaceri Beny Steinmetz a fost reţinut în data de 24 noiembrie 2021, pentru 24 de ore, pe teritoriul Greciei.

Acesta a fost prezentat instanţei locale, care a dispus control judiciar cu interzicerea părăsirii teritoriului grec.

„Curtea de Apel Braşov a trimis autorităţilor elene mandatul european de arestare emis în baza mandatului de executare a pedepsei de 5 ani de închisoare la care a fost condamnat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Mandatul European de Arestare (MEA) a fost trimis tradus în limba greacă însoţit de documentele suport, de asemenea traduse. În acest moment, procedura este în curs”, a transmis, miercuri, Ministerul Justiţiei.

Procedurile în acest caz se desfăşoară prin contact direct între autorităţile judiciare române şi elene în baza reglementărilor referitoare la mandatul european de arestare.

În decembrie 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis condamnarea lui Paul Philippe Al României la 3 ani şi 4 luni închisoare, a lui Tal Silberstein la pedeapsa de 5 ani închisoare şi a lui Benyamin Steinmetz, la 5 ani de închisoare. Remus Truică a fost condamnat la 7 ani închisoare în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Regale Băneasa şi a pădurii Snagov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici