INM cere CSM suspendarea desfăşurării examenului de numire în funcţii de conducere pentru magistraţi

Institutul Naţional al Magistraturii (INM) a solicitat, vineri, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) suspendarea desfăşurării concursului de numire în funcţii de conducere pentru magistraţi şi analizarea acuzaţiilor de fraudare a examenului.

8 afișări

Solicitarea INM este făcută în condiţiile începerii urmăririi penale în dosarul 197/P/2007 de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), informează, vineri, Institutul.

Astfel, INM cere CSM îngheţarea sau suspendarea concursului de numire în funcţii de conducere pentru judecători şi procurori, analizarea acuzaţiilor de fraudare a examenului şi anularea acestuia dacă acuzaţiile se dovedesc întemeiate.

Totodată, INM solicită suspendarea temporară a organizării oricărui examen până la clarificarea situaţiei de fapt.

Conducerea INM a cerut membrilor CSM să se pună de acord asupra datelor pe care le pot da privind modul în care s-a desfăşurat examenul pentru ocuparea funcţiilor de conducere de la parchete.

Directorul INM, Mihai Selegean, şi adjunctul său, Lavinia Lefterache, s-au prezentat, vineri, în faţa Plenului CSM, pentru a discuta despre ce informaţii pot furniza Consiliului, astfel încât să nu lezeze ancheta procurorilor anticorupţie. Conducerea INM a precizat, pentru MEDIAFAX, că au informaţii despre eventuala fraudare a acestui concurs doar în ceea ce priveşte ocuparea posturilor de conducere la procurori şi nu şi pentru cele de judecători.

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, vineri, că va solicita Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) să soluţioneze cu celeritate dosarul privind eventuala fraudare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de procurori şefi de la Parchete.

Joi după-amiaza, procurorul Sterian Guli, cel care a câştigat postul de conducere la Parchetul Tribunalului Capitalei, a fost citat la DNA, în baza unui mandat de aducere, pe care se făcea menţiunea că magistratul are calitate de învinuit.

Vineri, mai mulţi membri ai Comisiei de examinare a candidaţilor la funcţii de conducere de la Parchete au fost citaţi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru audieri în legătură cu posibila fraudare a concursului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici