Judecătoarea care a întrebat dacă tinerii morţi în accidentul din 2 Mai sunt în sală, cercetată

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat în cazul judecătoarei din Mangalia, care a întrebat dacă tinerii decedaţi în accidentul din 2 Mai, produs de Vlad Pascu, sunt în sală.

3197 afișări
Imaginea articolului Judecătoarea care a întrebat dacă tinerii morţi în accidentul din 2 Mai sunt în sală, cercetată

Judecătoarea a fost desemnată să soluţioneze dosarul privind accidentul din 19 august 2023, când maşina condusă de Vlad Pascu, aflat sub influenţa drogurilor, a părăsit partea carosabilă şi a lovit un grup de tineri care se deplasa pe trotuar.

În cadrul şedinţei de joi, 22 februarie 2024, judecătoarea a întrebat dacă tinerii decedaţi sunt în sala de judecată şi să prezinte buletinele.

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat în acest caz, după ce informaţiile din sala de judecată au fost făcute publice de părinţii tinerilor decedaţi.

„Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligaţiei de studiere a dosarelor anterior şedinţei de judecată (inclusiv din perspectiva prezenţei în instituţie a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor şi şedinţelor de judecată, comportamentul judecătorului în şedinţele de judecată, în principal cu referire la şedinţa de judecată din 22.02.2024, precum şi existenţa unor eventuale situaţii de incompatibilitate în legătură cu dosarul menţionat”, arată Inspecţia Judiciară.

La începutul şedinţei de joi, 22 februarie, judecătoarea Ancuţa Ioana Popoviciu a făcut prezenţa părţilor din dosar. „Olariu Sebastian Andrei este prezent?”. În acel moment, toată sala a rămas încremenită, iar părinţii lui Sebastian Olaru şi Robertei Dragomir au izbucnit în plâns. Auzind rumoarea celor prezenţi în sală, judecătoarea a spus surprinsă: „A decedat o victimă?”. Apoi a venit răspunsul din sală: „Au decedat două”.

Tatăl lui Sebastian Olariu, studentul ucis în accidentul produs de Vlad Pascu, a declarat, joi, că a fost întrebat dacă Sebastian este în sală şi a cerut buletinul acestuia.

„Nu am simţit în viaţa mea aşa ceva, nu am văzut un asemenea judecător. Îi voia buletinul”, a spus tatăl tânărului ucis.

Accidentul în care Roberta Marina Dragomir, în vârstă de 20 de ani şi Sebastian Andrei Olariu, în vârstă de 21 de ani, au murit, a avut loc în 19 august 2023, pe DN 39, în localitatea 2 Mai. Vlad Pascu a intrat cu maşina într-un grup de opt tineri care mergeau pe marginea drumului, ucigându-i pe cei doi şi rănind alţi trei tineri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici