Legea privind controlul averii demnitarilor, neconstituţională

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că Legea pentru modificarea Legii 115/1996, pentru declararea şi controlul averii demnitarilor, magistraţilor, a unor persoane cu funcţii de conducere şi de control şi a funcţionarilor publici este neconstituţională.

34 afișări
Imaginea articolului Legea privind controlul averii demnitarilor, neconstituţională

Legea privind controlul averii demnitarilor, neconstituţională (Imagine: Mediafax Foto)

Curtea a fost sesizată de 71 de deputaţi cu privire la neconstituţionalitatea dispoziţiilor articolului I punctul 2 din Legea pentru modificarea Legii numărul 115/1996 pentru declararea şi controlul averii demnitarilor, magistraţilor, a unor persoane cu funcţii de conducere şi de control şi a funcţionarilor publici, dispoziţii prin care a fost modificat aliniatul (1) al articolului18 din Legea 115/1996.

Sesizarea a fost formulată de un număr de 71 de deputaţi în cadrul controlului anterior promulgării legii, potrivit prevederilor articolului 146 litera a) din Constituţie.

În urma deliberării, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a constatat că legea este neconstituţională.

Motivarea soluţiei pronunţate de Curtea Constituţională va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi premierului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici