Magda Ciumac: Soţul meu a ucis-o pe Elodia Ghinescu

Femeia audiată, miercuri, la Parchetul instanţei supreme susţine că le-a spus procurorilor că soţul ei, Anatolie Ciumac, a ucis-o pe Elodia Ghinescu, pentru că avocata nu l-a ajutat în rezolvarea unui dosar pentru care a primit bani de la acesta.

692 afișări
Imaginea articolului Magda Ciumac: Soţul meu a ucis-o pe Elodia Ghinescu

Anatolie Ciumac a fost condamnat, în 2004, la 3 ani şi jumătate de închisoare (Imagine: arhivă Mediafax Foto)

Magda Ciumac a venit, miercuri la prânz, la Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), pentru a fi audiată în cazul dispariţiei avocatei Elodia Ghinescu. Femeia a fost la audieri împreună cu băieţelul ei.

La ieşirea din sediul Parchetului ICCJ, unde a fost audiată peste cinci ore, Magda Ciumac a declarat că le-a spus procurorilor că soţul ei, Anatolie Ciumac, a ucis-o pe avocata Elodia Ghinescu.

Avocatul lui Cristian Cioacă, Florentin Sorescu, a declarat, la ieşirea de la audieri, că, potrivit declaraţiei femeii, Anatolie Ciumac ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu pentru că avocata primise nişte bani să-l ajute într-un dosar de tentativă de omor, însă aceasta nu s-a ţinut de promisiune şi nici nu i-a mai restituit banii.

Potrivit Magdei Ciumac, banii primiţi de Elodia Ghinescu erau pentru a-l reprezenta pe un prieten de-al lui Anatolie într-un dosar de trafic de droguri. În versiunea femeii, crima a avut loc în momentul în care Anatolie Ciumac s-ar fi întâlnit cu Elodia Ghinescu la Penitenciarul Codlea.

Femeia susţine că le-a mai spus procurorilor că a auzit numele Elodiei cu doi ani înainte de dispariţia acesteia şi că soţul ei avea numărul de telefon al lui Cristian Cioacă.

Întrebată de ce s-a decis abia acum să facă declaraţii în legătură cu acest caz, Magda Ciumac a răspuns că a aşteptat să fie sigură de ceea ce spune şi că i-a fost teamă de soţul ei.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că declaraţia femeii nu a fost însoţită de probe.

La intrarea în sediul Parchetului ICCJ, Magda Ciumac a declarat că a fost împreună cu soţul ei, Anatolie Ciumac (zis Tolea), în noiembrie anul trecut, la un cimitir din localitatea braşoveană Râşnov, de unde acesta a luat o geantă foarte grea. Aceasta a povestit că atunci când şi-a întrebat soţul ce se află în geantă, Tolea Ciumac i-a răspuns că "a recuperat-o pe Elodia".

Cioacă a motivat sarcastic, în faţa instanţei supreme, că doar a căutat indicii cu privire la locul unde ar putea fi, el negând faptul că soţia sa ar fi moartă. De altfel, potrivit unor jurnale, poliţistul a susţinut că a primit şi cadouri din străinătate, fără să inte în detalii cu privire la ţara de destinaţie a obiectelor pe care le-ar fi primit, iar ca ofiţer judiciarist nu a întreprins nicio acţiune de găsire a femeii cu care are un copil de aproximativ doi ani. Mai mult, el a sugerat zâmbind jurnaliştilor că soţia sa era imorală.

Anchetatorii braşoveni au luat în calcul varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind soţul femeii, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului.

De altfel, instanţa supremă a reţinut infracţiunea de omor atunci când anchetatorii au propus arestarea poliţistului, însă în lipsa cadavrului judecătorii l-au eliberat.

La jumătatea lunii mai, echipele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov şi ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi au reluat căutările Elodiei Ghinescu, în Poiana Braşov şi într-o altă locaţie din judeţul Argeş.

În urmă cu două săptămâni, procurorul Marius Iacob a anunţat că Poliţia a cerut Administraţiei Cimitirelor să comunice ce persoane au fost înhumate într-o anumită perioadă în Cimitirul Municipal Braşov, pentru a întreba rudele acestora dacă au observat ceva deosebit când au făcut înhumările, această acţiune făcând parte din planul de căutare a Elodiei Ghinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici