NEWS ALERT. Fără prag la abuzul în serviciu. Interceptările SRI vor putea fi folosite în dosarele de corupţie / Iată varianta Codurilor Penale ce va merge la vot în plenului Camerei Deputaţilor

Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a votat varianta Codurilor penale propuse de Guvern. Au fost eliminate toate amendamentele făcute în Senat.

1518 afișări
Imaginea articolului NEWS ALERT. Fără prag la abuzul în serviciu. Interceptările SRI vor putea fi folosite în dosarele de corupţie / Iată varianta Codurilor Penale ce va merge la vot în plenului Camerei Deputaţilor

NEWS ALERT. Fără prag la abuzul în serviciu. Interceptările serviciilor vor putea să fie folosite în dosarele de corupţie / Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a votat varianta Codurilor penale . Se va merge la vot în plen

După o şedinţă cu multe momente tensionate şi schimbări de ultim moment, Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a votat varianta Codurilor Penale în forma trimisă de Guvern către Parlament. "Pentru" au votat mebrii comisiei de la PNL, PSD şi UDMR.

"Propun un raport de adoptare pentru forma venită de la Guvern. În acest moment, pentru infracţiunea abuzului în serviciu nu mai este prag. A fost eliminat acest prag aşa cum a solicitat societatea civilă”, a spus Laura Vicol, preşedinta Comisiei Juridice.

Astfel s-a renunţat la pragul de 250.000 de lei pus pentru infracţiunea de abuz în serviciu. Pragul nu mai există deloc în varianta votată de Comisia Juridică din Camera Deputaţilor. În plus a fost scoasă modificarea prin care erau eliminate probele pe baza interceptările SRI în cazurile de corupţie. 

Curtea Constituţională a declarat în trecut c[ serviciile secrete ale statului nu pot fi implicate în efectuarea interceptărilor în dosarele penale. Legea de la acel moment a fost declarată neconstituţională.

Codurile penale în acestă nouă formă vor fi votate în plenului Camerei Deputaţilor, ce este cameră decizională.

Eliminarea tuturor modificărilor de la Senat şi adoptarea în forma propusă de Guvern a venit la finalul sedinţei. Iniţial în şedinţă s-a vorbit de un amendament prin care erau eliminate probele pe baza interceptărilor SRI în cazurile de corupţie.

USR spune că ce s-a întâmplat în Comisia Juridică din Camera Deputaţilor este neconstituţional

USR reclamă că nu se pot elimina în bloc amendamentele aduse la Senat. Ei spun că trebuie să pornească de la forma adoptată de Senat, la care se puteau adopta amendamente,

În actualizare

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici