Nicolae Mischie a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, a fost condamant, joi, de instanţa Tribunalului Dolj, la patru ani de închsioare cu executare, în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie, sentinţa putând fi atacată.

5 afișări
Imaginea articolului Nicolae Mischie a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Nicolae Mischie a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Nicolae Mischie a fost judecat pentru luare de mită şi trafic de influenţă într-un dosar instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie din aprilie 2004. Judecătorul Mihai Pistol a pronunţat pentru cele două capete de acuzare pedepse de 4 şi, respectiv, 3 ani, pe care le-a contopit, Mischie urmând să execute pedeapsa cea mai mare.

Sentinţa a fost pronunţată avându-se în vedere faptul că Mischie mai are o condamnare de un an cu suspendare pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul armei de vânătoare.

Judecătorul a decis, de asemenea, să interzică timp de doi ani după executarea pedepsei unele drepturi pentru Nicolae Mischie. Magistratul l-a obligat pe acesta la plata unor despăgubiri de circa 450.000 lei faţă de omul de afaceri Clement Mocanu, cel care s-a denunţat la DNA şi a susţinut că Mischie i-a condiţionat acordarea unor contracte şi scutirea de unele controale ale Fiscului de renovarea vilelor sale din Târgu Jiu şi Godineşti şi a unui apartament din Bucureşti.

Nicolae Mischie a fost obligat să plătească statului circa 600.000 de lei drept contravaloare pentru expertizele efectuate de DNA în acest dosar.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj a lipsit din sală la pronunţarea sentinţei, prezentă fiind doar soţia acestuia, Sanda Mischie, şi avocatul său, Ion Petre Andrei.

Sanda Mischie a refuzat iniţial să comenteze decizia instanţei, însă, ulterior, le-a precizat ziariştilor prezenţi la pronunţarea sentinţei că o astfel de hotărâre "a fost foarte mult influenţată de campania de presă dusă împotriva soţului său". Aceasta a apreciat că Mischie "trebuia" să fie dat ca exemplu de corupt la Uniunea Europeană şi, probabil, de aceea, a fost găsit vinovat.

Avocatul Ion Petre Andrei a precizat corespondentului Mediafax că el consideră în continuare că Mischie este o victimă a conjuncturii actuale şi că sentinţa din dosar nu se bazează pe probe, ci pe interesul actualei puteri de a prezenta cazuri de corupţi condamnaţi.

Andrei afirmă că va face apel la sentinţa de condamnare a lui Mischie la patru ani de închisoare, după care nu îl va mai reprezenta întrucât procesul va continua la Curtea de Apel Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici