Noi acuzaţii de fraudă la adresa lui Berlusconi

Un procuror din Milano a formulat noi acuzaţii de fals în contabilitate împotriva fostului premier italian Silvio Berlusconi, relatează BBC News Online.

2 afișări
Imaginea articolului Noi acuzaţii de fraudă la adresa lui Berlusconi

Noi acuzaţii de fraudă la adresa lui Berlusconi

Potrivit procuroului, trustul Mediaset al fostului premier a achiziţionat drepturile de televizare pentru filme americane înainte de 1999, prin intermediul unor companii "offshore", şi a încercat să reducă impozitele declarând costuri false.

Acuzaţia, formulată de procurorul Fabio De Pasquale, împotriva lui Berlusconi, a preşedintelui Mediaset, Fedele Confalieri, a producătorului de la Hollywood Frank Agrama şi a altor două persoane, are legătură cu o serie de rapoarte financiare din 2000, făcute publice în 2001.

Potrivit avocatului lui Berlusconi, Nicolas Ghedini, clientul său nu era implicat în afaceri în perioada presupusului caz de fraudă. "Se referă la o perioadă în care (Berlusconi) nu era implicat în afacerile companiei, era în politică", a declarat Ghedini.

Aceste acuzaţii sunt cele mai recente dintr-o serie de cazuri judiciare în care a fost implicată compania lui Berlusconi, cu sediul la Milano. Tribunalul a amânat procesul până la 19 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici