Omul de afaceri Csibi Istvan, achitat într-un proces de tâlhărie

Omul de afaceri harghitean Csibi Istvan a fost achitat, luni, într-un dosar penal în care a fost trimis în judecată, alături de alţi doi apropiaţi, pentru complicitate la tâlhărie, după ce instanţa supremă a respins recursul procurorilor în acest caz.

251 afișări
Imaginea articolului Omul de afaceri Csibi Istvan, achitat într-un proces de tâlhărie

Omul de afaceri Csibi Istvan, achitat într-un proces de tâlhărie (Imagine:Mediafax Foto)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, luni, recursul formulat de procurori în dosarul în care omul de afaceri a fost achitat de alte două instanţe şi în care era acuzat de organele de cercetare de complicitate la tâlhărie.

Contactată telefonic, avocata lui Csibi Istvan a explicat pentru MEDIAFAX că instanţa de fond, respectiv Tribunalul Dolj, i-a achitat pe Csibi Istvan, Tanko Robert şi Csaba Reszech în acest dosar pe motivul că "fapta nu există". Curtea de Apel Craiova a menţinut soluţia Tribunalului Dolj.

Decizia a fost contestată de procurori la instanţa supremă, care luni a decis, definitiv şi irevocabil, achitarea lui Csibi Istvan şi a celorlalte două persoane din acest dosar.

Avocata omului de afaceri a mai declarat că Csibi Istvan se bucură de o a patra achitare într-un proces penal, după ce a mai fost achitat în alte trei dosare. Ea a explicat că omul de afaceri harghitean a mai fost achitat în alte dosare, pentru lovire, pentru lipsire de libertate şi pentru ultraj, făcând precizarea că în ultimele două el a fost arestat preventiv.

Omul de afaceri harghitean Csibi Istvan a fost trimis în judecată în luna august 2004, alături de doi dintre apropiaţii săi, Tanko Robert şi Csaba Reszech, într-un dosar în care au fost acuzaţi de tâlhărie.

În rechizitoriu procurorii i-au acuzat pe Tanko Robert şi Csaba Reszech că prin mijloace violente i-ar fi forţat pe soţii Demeter Agaston şi Magdolna, precum şi pe Csutak Edith Anna şi Attila să restituie 900.000 de lei vechi şi 30 de grame de bijuterii pentru nişte servicii neterminate, la una din firmele lui Istvan, de bărbaţii celor două familii.

Avocata lui Istvan a spus că membrii celor două familii au recunoscut în faţa instanţei că Tanko Robert şi Csaba Reszech au venit la ei să discute nişte divergenţe legate de locul de muncă, dar că nu s-a ajuns niciodată la situaţia prezentată de procurori în rechizitoriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici