Păcuraru este acuzat de luare de mită prin aprobare tacită

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a declarat, miercuri, după audierea la Direcţia Naţională Anticorupţie a lui Dan Ilie Morega, că în acest dosar, potrivit referatului procurorului, este acuzat de luare de mită prin aprobare tacită.

2 afișări
Imaginea articolului Păcuraru este acuzat de luare de mită prin aprobare tacită

Păcuraru este acuzat de luare de mită prin aprobare tacită

Ministrul a declarat, pentru MEDIAFAX, că a văzut referatul procurorului prin care cerea Preşedinţiei avizul pentru începerea urmării penale în ceea ce-l priveşte şi că respectivul document nu conţine practic nimic incriminator la adresa lui.

Paul Păcuraru a mai spus că, potrivit referatului, acuzaţia care i se aduce este aceea de luare de mită prin aprobare tacită a unor posibile servicii oferite lui Morega. Demnitarul a adăugat că acuzaţia este desprinsă dintr-o înregistrare a unei convorbiri telefonice, dintre Morega şi el, în care liderul liberal gorjean îi spune: "Dacă băiatul dumneavoastră va trece prin Gorj, spuneţi-i să treacă şi pe la mine". Păcuraru a adăugat că doar pentru acest lucru este acuzat de aprobare tacită, pentru nerespingerea acestei acuzaţii pe care el o consideră "o politeţe".

Acesta a mai spus că a arătat referatul procurorului către preşedinte mai multor jurişti, care au apreciat unanim că, presupunând că "toate acuzaţiile tendenţioase" ce se regăsesc în document ar fi adevărate, tot nu există elementele vreunei infracţiuni.

Ministrul Muncii a precizat, în repetate rânduri, că, în afară de acest pasaj din convorbirea purtată cu Morega, "nu mai există nimic altceva incriminator" la adresa sa.

Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a declarat, miercuri, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie că este nevinovat în dosarul pentru care a fost chemat de procurori şi în care mai este implicat ministrul Muncii, Paul Păcuraru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici