PDL, înregistrat oficial

Tribunalul Bucureşti a admis, vineri, cererea de comasare prin absorbţie dintre PD devenit PDL şi Partidul Liberal Democrat (PLD).

1 afișare
Imaginea articolului PDL, înregistrat oficial

PDL, înregistrat oficial

Decizia poate fi contestată în cinci zile de la pronunţare.

În 19 decembrie 2007, vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica şi secretarul executiv Elena Udrea au depus, la Registratura Tribunalului Bucureşti, documentele pentru înregistrarea PDL ca formaţiune politică.

Potrivit acţiunii, Tribunalul Bucureşti a fost sesizat cu înregistrarea documentelor privind schimbarea numelui Partidului Democrat în Partidul Democrat Liberal şi cu documentul de comasare prin absorbţie dintre noul PDL şi Partidul Liberal Democrat.

"Niciun fel de obiecţie nu ar putea fi adusă din acest punct de vedere. Este vorba de o simplă formalitate. S-au respectat legea partidelor politice, toate cerinţele juridice privind comasarea celor două partide şi cele privind respectarea modificării numelui, a statutului, a programului politic, a semnului electoral şi a semnului permanent", afirma atunci vicepreşedintele PDL.

La un termen anterior, Partidul Solidarităţii democratice pentru şanse egale şi o societate mai bună a făcut o cerere de intervenţie, arătând că nu este de acord cu cererea de comasare. O cerere de intervenţie a fost făcută şi de Filiala Sectorului 3 a PLD, precum şi din partea a trei membri ai respectivei filale arătând că nu au fost consultaţi în legătură cu protocolul de comasare a celor două partide politice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici