Percheziţii la Clanul Ghenosu: 18 tinere ar fi fost bătute, umilite şi forţate să se prostitueze

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut joi 18 percheziţii în Bucureşti şi Dâmboviţa la membrii Clanului Ghenosu, într-un dosar de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism şi influenţarea declaraţiilor.

1910 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Clanul Ghenosu: 18 tinere ar fi fost bătute, umilite şi forţate să se prostitueze

Potrivit procurorilor, începând cu anul 2011 a fost constituit un grup infracţional organizat specializat având drept scop obţinerea unor sume importante de bani prin trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism.

Membrii gurpului ar fi exploatat sexual 18 persoane vătămate, ce au fost recrutate mai ales din mediul rural, provenind din familii destrămate şi fără posibilităţi financiare, cărora le-au promis o viaţă lipsită de griji şi, prin intermediul metodei Loverboy, le-ar fi determinat să practice prostituţia în folosul lor.

Confrom procurorilor, unele victime care nu doreau să continue să se prostitueze au fost bătute, umilite, terorizate de către membrii grupului infracţional organizat.

Acestea au fost exploatate în România, Irlanda, Marea Britanie şi Germania, în imobile închiriate de membrii grupării în vederea întreţinerii relaţiilor sexuale cu clienţii.

Liderii grupării au fost responsabili de crearea profilelor de pe site-urile de escorte, de promovarea anunţurilor pe aceste site-uri, precum şi de încasarea sumelor de bani.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate sume de bani, documente, înscrisuri şi telefoane mobile, utilizate de către persoanele bănuite în desfăşurarea activităţii infracţionale.

16 persoane vor fi duse la sediul DIICOT pentru audieri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici