Persecuţia lui Navalnîi continuă dincolo de închisoare. Avocaţii activistului sunt urmăriţi penal în Rusia

  • Aleksei Navalnîi a fost judecat şi trimis după gratii pentru următoarele trei decenii
  • Pedepsele cumulative primite de opozantul preşedintelui Vladimir Putin au scopul de a-l scoate definitiv din viaţa politică
  • Răzbunarea lui Putin se răsfrânge acum asupra echipei de avocaţi care l-au reprezentat pe activist
522 afișări
Imaginea articolului Persecuţia lui Navalnîi continuă dincolo de închisoare. Avocaţii activistului sunt urmăriţi penal în Rusia

Sursa foto: MediafaxFoto

În cei aproape trei ani pe care Alexei Navalnîi i-a petrecut în închisoare, liderul opoziţiei ruse a privit detenţiunea cu stoicism şi umor.

Însă, în cadrul unei şedinţe de judecată, Navalnîi a aflat de la jurnalişti că echipa de avocaţi care îl reprezenta a fost arestată.

"În nici un caz! E un raid la Kobzev? Ca şi în perioada sovietică, nu doar activiştii politici sunt persecutaţi, transformându-i în prizonieri politici, ci şi avocaţii lor”, a declarat Alexei Navalnîi.

Kobzev şi alţi doi avocaţi cu care lucrase, Alexei Liptser şi Igor Sergunin, se află în arest preventiv. Aceştia riscă până la şase ani de închisoare pentru „participarea la o organizaţie extremistă”.

În lunga saga a persecuţiei lui Navalnîi, represiunea colectivă împotriva avocaţilor săi marchează o nouă fază, atât pentru cel mai mare rival politic al preşedintelui rus Vladimir Putin, cât şi pentru ceea ce a mai rămas din societatea rusă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici