Plângerea CRP împotriva lui Băsescu, cercetată de Parchetul instanţei supreme

Plângerea Clubului Român de Presă formulată împotriva lui Traian Băsescu, după ce acesta i-a luat telefonul mobil unei jurnaliste de la Antena 1, va fi cercetată de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

3 afișări
Imaginea articolului Plângerea CRP împotriva lui Băsescu, cercetată de Parchetul instanţei supreme

Plângerea CRP împotriva lui Băsescu, cercetată de Parchetul instanţei supreme

Plângerea a ajuns la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce, iniţial, a fost depusă la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, a declarat, marţi, Simona Frolu, purtător de cuvânt al instituţiei.

În ziua referendumului, Traian Băsescu şi soţia sa s-au dus la un hypermarket bucureştean, pentru cumpărături. Preşedintele, care anunţase că merge la shopping, a fost urmărit de presă însă, cum în magazin filmatul este interzis, operatorii au rămas în parcare.

Andreea Pană, reporter al Antenei 1, a intrat în hypermarket şi l-a filmat pe Băsescu cu telefonul mobil. Acelaşi lucru l-au făcut şi alţi cumpărători aflaţi în preajma preşedintelui. Un gest care iniţial nu l-a iritat pe şeful statului. Mai mult, chiar a intrat în dialog cu reporterul. Părea calm şi relaxat.

La ieşirea din magazin însă, deranjat de întrebările insistente, Băsescu i-a smuls telefonul Andreei din mână şi l-a băgat în buzunar, fără însă să-l oprească. Astfel, discuţia pe care a avut-o, în maşină, cu soţia sa despre reporterul Antenei 1 a fost înregistrată.

Telefonul a fost ulterior verificat de SPP-işti, iar discuţia care o privea pe Andreea a fost ştearsă, dar doar din memoria aparatului, nu şi a cardului. După ce aparatul a fost returnat unei echipe a Antena1, la sediul central al Partidului Democrat, filmul a fost recuperat de pe card de către specialiştii postului de televiziune.

Incidentul a făcut obiectul verificărilor Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a sancţionat pe Traian Băsescu pentru folosirea expresiei "ţigancă împuţită" la adresa jurnalistei. În 23 mai, CNCD a decis să-l sancţioneze pe preşedintele Traian Băsescu cu avertisment, stabilind, cu unanimitate de voturi, că utilizarea expresiei "ţigancă împuţită" de către şeful statului, la adresa jurnalistei de la Antena 1, este o discriminare.

Traian Băsescu a contestat la Curtea de Apel Bucureşti decizia CNCD.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici