Preşedintele AVAS: Am cerut să văd dosarul pentru care am fost citat la DNA, dar am fost refuzat

Preşedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat, marţi, la ieşirea de la DNA Alba că a fost citat în legătură cu o finanţare pentru un proiect integrat de informatizare aprobat în perioada în care el a condus CJ Alba şi că l-e cerut procurorilor să îi pună la dispoziţie dosarul, dar a fost refuzat.

18 afișări
Imaginea articolului Preşedintele AVAS: Am cerut să văd dosarul pentru care am fost citat la DNA, dar am fost refuzat

Preşedintele AVAS s-a prezentat la DNA (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a spus că le-a cerut procurorilor anticorupţie să îi fie pus la dispoziţie dosarul, iar pentru că a fost refuzat a anunţat că va veni la următoarea audiere însoţit de avocatul şi că atunci va face o declaraţie.

"Mi s-a spus că nu poate să-mi pună la dispoziţie absolut nimic din dosar pentru că nu am calitatea de inculpat şi atunci nu am acces la acest dosar decât dacă vrea procurorul, iar procurorul nu vrea", a afirmat Atanasiu

Preşedintele AVAS a mai spus că a depus o solicitare scrisă prin care cere să i să permită accesul la documentele din dosarul pentru care a fost chemat, marţi, la DNA.

El a precizat că i s-a adus la cunoştinţă faptul că în acest dosar ar avea calitatea de făptuitor, calitate pe care nu o înţelege pentru că nu ar fi inclusă în Codul de procedură.

"Pentru mine e foarte clar că a început lupta politică. Mi se pare extraordinar de suspect că un lucru care s-a întâmplat în 2004 intră în cercetare în preajma campaniei electorale din 2008. Pentru mine nu este pentru prima dată când sunt chemat la procuratură şi dat în toate ziarele şi pe toate posturile de televiziune şi apoi să mi se ceară scuze într-un buirou închis. E foarte clar că ţine de lupta politică din acest an", a adăugat Atanasiu.

Atanasiu a mai spus că în spatele acestor acuzaţii se află "cine este în stare să dirijeze o astfel de luptă politică şi poate să-i conducă pe cei de la DNA".

Preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu (PNL), s-a prezentat, marţi dimineaţă, în jurul orei 10.00, la Serviciul Teritorial Alba al DNA, unde a fost citat în legătură cu activitatea sa la conducerea CJ Alba, în perioada iunie-decembrie 2004.

Cu o zi în urmă, preşedintele AVAS aprecia că prin chemarea la DNA se încearcă compromiterea imaginii sale.

"Consider că avem de-a face cu un nou episod din folosirea DNA ca şi agent electoral, iar acum se încearcă compromiterea imaginii lui Teodor Atanasiu ca şi jertfă pentru cel numit Zeus (preşedintele Traian Băsescu - n.r.). Nu sunt însă de acord cu manipularea comunistă, întrucât în citaţia DNA sunt amintit ca «preşedinte al AVAS», deşi avocatului meu i s-a comunicat că sunt audiat în legătură cu activitatea pe care am avut-o în fruntea CJ Alba", a declarat, luni, Atanasiu.

El a afirmat că a decis să cumunice presei că a fost citat la DNA întrucât mai mulţi reprezentanţi ai mass-media l-au contactat, duminică, pentru întrebări pe acest subiect.

"Mă prezint la DNA pentru că nu am nimic de ascuns şi vreau să mă supun rigorilor legii ca orice alt cetăţean", a spus Atanasiu.

El a apreciat că în cazul oamenilor politici din PNL au avut loc citări neprocedurale şi procese mediatice de defăimare şi dezinformare. Atanasiu a amintit că procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale în cazul său. El consideră că citarea sa la DNA este "un nou scenariu electoral", în care opinia publică să îl vadă la televizor ieşind pe uşa DNA, instituţie caracterizată de Atanasiu drept una "stalinistă".

Potrivit unor articole publicate în presă, Atanasiu ar fi suspectat de inspectorii DNA pentru cheltuieli exagerate realizate în perioada în care a fost preşedinte al Consiliul Judeţean Alba şi pentru implicarea sa într-un contract de consultanţă încheiat între mai mulţi primari din judeţ şi o firmă de specialitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici