Preşedintele BNS, audiat la DNA

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat, luni, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că "nu a fost nimic necurat la mijloc" în acordarea tichetelor de masă angajaţilor de la Poşta Română.

130 afișări
Imaginea articolului Preşedintele BNS, audiat la DNA

Preşedintele BNS, audiat la DNA (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu a fost nimic necurat la mijloc, vă spun cu toată sinceritatea, pentru că am participat la vremea aceea la negocieri, au fost lucruri foarte curate. Au fost prezenţi la negocieri, la greva de atunci, şi reprezentanţi ai Guvernului, probabil că unii îşi închipuie că nu ştiu ce afaceri s-au făcut. Nu s-a făcut nicio afacere, s-a încercat la acel moment să se găsească o soluţie pentru cei peste 30.000 de salariaţi, dintre care vreo şase-şapte mii erau cu salariu minim pe economie, mă refer la bonurile de masă", a declarat Dumitru Costin la ieşirea din sediul DNA, unde a stat aproape patru ore.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a venit, luni dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind citat pentru a fi audiat în calitate de martor în cazul Poşta Română.

La intrarea în sediul DNA, Dumitru Costin, care a venit însoţit de avocat, nu a vrut să facă niciun fel de declaraţii privind motivul citării sale de către procurorii anticorupţie.

Procurorii DNA l-au citat pentru audieri şi pe Matei Brătianu, secretar general al BNS şi preşedinte al Federaţiei Sindicatelor Poşta Română, însă acesta a anunţat, vineri, că nu se poate prezenta din cauza unor probleme de sănătate, cerând să fie reprogramat la o altă dată.

"Pe citaţie scrie că este vorba de înfiinţarea unei socităţii în cadrul Poştei şi de tichetele premium negociate cu administraţia în 2005, după greva angajaţilor din poştă. Atunci, salariaţii au cerut majorări salariale de 16 la sută, iar administraţia a spus că nu poate acorda o majorare mai mare de trei procente, la care au adăugat şi nişte tichete premium, care au fost acordate 20 de luni", declara, vineri, pentru MEDIAFAX, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Poşta Română, Matei Brătianu.

"Eu nu eram atunci în Federaţia Sindicală a angajaţilor din Poştă, dar am auzit că un secretar de stat din Ministerul Finanţelor a propus soluţia acordării acestor tichete, pentru că aproximativ 70 la sută dintre angajaţii Poştei aveau un salariu echivanet cu minimum pe economie", a adăugat Brătianu.

Brătianu mai spunea că nu ştie de ce el şi preşedintele BNS Dumitru Costin au fost citaţi în acest caz şi se arăta indignat de declaraţiile liderului PIN, Cozmin Guşă, care ar fi spus, la Cluj, că cei doi au fost citaţi ca învinuiţi, nu ca martori în dosar.

Preşedintele PIN Cozmin Guşă l-a acuzat, vineri, pe secretarul general al BNS, Matei Brătianu, de implicare în scandalul de corupţie din Poşta Română şi a anunţat că acesta va fi audiat săptămâna viitoare la DNA.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în cadrul dosarului penal 218/P/2006, înregistrat în luna septembrie 2006, efectuează acte premergătoare cu privire la legalitatea unor achiziţii publice realizate de Compania Naţională Poşta Română, precum şi cu privire la legalitatea unor asocieri ale acestei instituţii sau ale angajaţilor săi, în diferite societăţi comerciale, şi cu privire la posibila fraudare a patrimoniului public şi privat al statului, ca urmare a acestor activităţi, informează Biroul de presă al DNA.

În cadrul acestui dosar, în cursul lunii aprilie 2007, ca urmare a unei ştiri apărute la 25 aprilie 2007 pe postul de televiziune "The Money Channel" legată de asocierea Poştei Române cu două societăţi comerciale pe acţiuni, procurorii au extins verificările cu privire la modul în care, imobilul situat în Bucureşti, Calea Victoriei 133-135, definit ca fiind proprietate publică a statului, conform HG 550/1996 şi HG 1.034/2001, a fost constituit de către Compania Naţională Poşta Română ca aport la capitalul social al unei firme private SC Imopost Developments SA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici