Presupuşii agresori ai regizorului italian Giuseppe Tornatore sunt din Focşani

Presupuşii agresori ai regizorului italian Giuseppe Tornatore sunt din Focşani, soţia unuia dintre ei declarând că după incident bărbatul său a fost reţinut de carabineri la Roma, oprit pe stradă, bătut şi încătuşat.

2 afișări
Imaginea articolului Presupuşii agresori ai regizorului italian Giuseppe Tornatore sunt din Focşani

Preupuşii agresori ai regizorului italian Giuseppe Tornatore sunt din Focşani

Cei trei presupuşi agresori sunt Laurenţiu Ciocârlan, de 17 ani, Lili Nişcoveanu, în vârstă de 32 de ani şi Costel Ilie, de 34 de ani.

Soţiile celor trei au confirmat că aceştia au fost reţinuţi pentru agresarea regizorului şi au spus că Laurenţiu Ciocârlan şi Lili Nişcoveanu ar fi fost eliberaţi.

Corina Nişcoveanu susţine că soţul ei este nevinovat deoarece în momentul tâlhăririi regizorului acesta era închis pentru un alt scandal.

"Soţul meu a fost reţinut de carabinieri la Roma. A fost oprit pe stradă, bătut, încătuşat şi dus în arestul poliţiei. Carabinierii mi-au spus că soţul meu a tâlhărit un regizor italian, dar nu este adevărat, deoarece Lili era închis în ziua agresării regizorului, pentru un alt scandal. Mai mult, a fost confruntat cu regizorul, dar acesta nu l-a cunoscut", susţine Corina Nişcoveanu, soţia lui Lili Nişcoveanu.

O versiune asemănătoare a prezentat presei şi Mariana Zorilă, prietena lui Laurenţiu Ciocârlan.

"Laurenţiu a plecat să cumpere de mâncare şi nu s-a mai întors. Am aflat că a fost luat de pe stradă de carabinieri, amprentat şi dus la un centru de minori, fiind acuzat că a tâlhărit un regizor important. Am auzit că a fost confruntat cu regizorul, care nu l-a recunoscut şi ulterior a fost eliberat“, a spus Mariana Zorilă.

Potrivit surselor citate, la acest moment s-ar mai afla în arestul poliţiei italiene doar Costel Ilie.

Soţiile celor trei români au părăsit Italia imediat după ce bărbaţii lor au fost reţinuţi. Ele au declarat că au venit în ţară pentru că nu mai aveau cum să se întreţină.

Cei trei tineri, originari din Focşani, au plecat în Italia în urmă cu patru ani, respectiv patru luni şi lucrau în agricultură.

Trei cetăţeni români au fost reţinuţi vineri seara, la Roma, pentru agresarea, în 21 august, a cineastului italian Giuseppe Tornatore, deţinătorul premiului Oscar pentru cel mai bun film străin în 1989, cu pelicula Cinema Paradiso. Cei trei sunt acuzaţi că l-au atacat pe cineast în plină stradă, în centrul Romei, pentru a-i fura portofelul, ceasul şi telefonul mobil. Cei doi agresori adulţi au fost încarceraţi la închisoarea Regina Coeli din Roma, în timp ce tânărul în vârstă de 17 ani a fost trimis la un centru de detenţie pentru minori.

Giuseppe Tornatore, în vârstă de 51 de ani, a fost internat cu traumatism cranian şi alte răni uşoare la faţă, ca urmare a agresiunii.

Potrivit ediţiei de sâmbătă a cotidianului Corriere della Sera, cineastul ar fi contribuit la identificarea atacatorilor, unul fiind identificat pe baza unei fişe cu semnalmente realizată de poliţia italiană.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici