Procesul mareşalului Antonescu, amânat

Procesul mareşalului Ion Antonescu, guvernatorului Transnistriei, Gheorghe Alexianu şi şefului Gărzii de Fier Horia Sima va continua la instanţa supremă în 4 decembrie, termen la care avocatul lui Alexianu va trebui să depună o scrisoare a lui Hitler adresată lui Carol al II-lea.

2 afișări
Imaginea articolului Procesul mareşalului Antonescu, amânat

Procesul mareşalului Antonescu, amânat

Solicitarea de amânare, făcută la termenul de marţi de avocatul lui Alexianu, a fost admisă de către instanţă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a luat în discuţie, marţi, recursul la decizia instanţei inferioare de achitare a unor crime de război comise de mareşalul Ion Antonescu, de guvernatorul Transnistriei Gheorghe Alexianu şi de şeful Gărzii de Fier Horia Sima.

În 5 decembrie 2006, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât achitarea mareşalului Ion Antonescu, a şefului Gărzii de Fier Horia Sima şi a altor 19 membri ai Guvernului român din 1940, pentru unele crime de război imputate ca urmare a colaborării militare dintre România şi Germania în agresiunea "contra popoarelor din Rusia Sovietică".

Decizia Curţii de Apel a fost contestată la instanţa supremă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici