Procesul Tanacu începe în 13 septembrie

Procesul fostului preot Daniel Corogeanu şi al celor patru măicuţe de la Mănăstirea Tanacu va începe luna viitoare, în 13 septembrie, la Curtea de Apel Alba Iulia, după ce, la sfârşitul lunii trecute, instanţa supremă a admis mutarea dosarului de la Iaşi.

1 afișare
Imaginea articolului Procesul Tanacu începe în 13 septembrie

Procesul Tanacu începe în 13 august

Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit, miercuri, primul termen din apelul din procesul Tanacu, informează corespondentul MEDIAFAX.

În 29 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea apărării de strămutare a cazului, întrucât magistraţii ieşeni ar putea fi subiectivi.

Avocatul preotului şi a măicuţelor a susţinut că în Iaşi magistraţii nu sunt obiectivi şi că se fac presiuni asupra lor, nu numai din partea presei, dar şi din partea ierarhilor Bisericii. Aceştia au mai arătat că în Moldova este un sentiment religios pronunţat şi că este imposibil ca dosarul să fie judecat cu obiectivitate.

Fostul preot Petru Corogeanu de la Mănăstirea din Tanacu, judeţul Vaslui, a fost condamnat în primă instanţă, în luna februarie, la 14 ani de închisoare, iar cele patru foste măicuţe au primit pedepse cu închisoarea cuprinse între cinci şi opt ani, pentru lipsire de libertate în mod ilegal, urmată de moartea victimei. În acelaşi timp, instanţa a admis cererea mamei Irinei Cornici şi i-a obligat pe cei cinci la plata unor despăgubiri în solidar cu Episcopia Huşilor, în valoare de 4.700 de lei drept daune civile şi 5.000 de lei daune morale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici