Procurorii DNA au reluat audierea membrilor clubului U. Cluj

Procurorii clujeni anticorupţie au reluat audierea membrilor clubului Universitatea Cluj în legătură cu suma de 1,7 milioane de euro găsită asupra unor apropiaţi ai lui Gigi Becali, vineri prezentându-se la DNA antrenorul secund al echipei, Marius Popescu, şi directorul executiv Sorin Vădana.

9 afișări
Imaginea articolului Procurorii DNA au reluat audierea membrilor clubului U. Cluj

Preşedintele U. Cluj, Toni Doboş (Imagine: Mediafax Foto)

La intrarea în sediul DNA Cluj, cei doi au refuzat să stea de vorbă cu presa.

Marius Popescu a ieşit din sediul DNA Cluj după mai puţin de o oră, declarând că a fost "într-o vizită".

"Am fost întrebat dacă am auzit ceva, dacă ştiu ceva despre povestea banilor. Eu nu şiu nimic. Nici dacă unii jucători au fost contactaţi. Pot să spun însă că atmosfera în vestiar a fost bună în ultima vreme", a spus antrenorul secund al echipei.

Directorul executiv al clubului Universitatea Cluj, Sorin Vădana, a declarat, vineri, la ieşirea de la DNA Cluj, că nu a fost sunat de Gigi Becali, că nu ştie nimic despre această poveste şi că a aflat despre ea din presă.

"Eram prea ocupat cu pregătirea meciului, era un meci foarte important şi nu am avut timp de altceva", a spus Vădana.

Întrebat de jurnalişti despre faptul că Goga ar fi afirmat că ar fi fost sunat de Gigi Becali, care i-ar fi oferit o sumă de bani pentru a juca mai bine meciul cu CFR Cluj, Vădana a spus: "E treaba lui ce a declarat".

Jucătorii George Şoltuz şi Zeno Bundea de la Universitatea Cluj au ieşit, vineri, după aproximativ o oră, de la audieri de la DNA Cluj, Bundea declarând că le-a răspuns procurorilor la toate întrebările şi că nu a fost sunat "de nimeni".

"Ştiţi şi voi de ce am fost chemat, nu am nimic de declarat presei, nu am fost sunat de nimeni şi nu ştiu dacă alţi jucători au fost sunaţi, e treaba lor", a spus Zeno Bundea, la ieşirea din sediul DNA Cluj.

George Şoltuz a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliştii, fugind spre maşină.

Nemanja Jovanovici şi Ovidiu Budean au ieşit ultimii de la DNA Cluj, la interval de o jumătate de oră.

Nemanja Jovanovici a declarat că a fost întrebat de procurori dacă a fost sunat de Gigi Becali, spunându-le că nu a fost contactat de nicio persoană de la Steaua.

"Noi am ieşit pe teren să ne apărăm corect şansele şi nu am sesizat nimic ciudat le vreunul dintre colegii mei", a spus Nemanja Jovanovici.

Ovidiu Budean, care a ieşit la aproximativ o jumătate de oră după Nemanja Jovanovici, a afirmat că le-a spus procurorilor adevărul. El a adăugat că nu are nimic de declarat presei şi că nu crede că vreunul dintre colegii săi ar fi luat bani.

În cursul zilei de joi, la DNA Cluj au mai fost audiaţi preşedintele Universităţii Cluj, Anton Doboş, fotbaliştii Cristian Silvăşan, Claudiu Răducanu, fost jucător la Steaua, şi portarul Călin Moldovan, precum şi antrenorul echipei, Meszaros Alpar.

Preşedintele Universităţii Cluj a spus doar că echipa "şi-a apărat corect şansele" în meciul de miercuri şi că procurorii DNA au ridicat joi dimineaţă mai multe documente de la sediul clubului de fotbal. Enervat de insistenţele jurnaliştilor care încercau să îi ia declaraţii pe scările din blocul unde îşi are sediul U Cluj, Doboş a lovit cu palma microfonul unei reporter, microfonul căzând peste o balustradă de la etajul al doilea.

Antrenorul Meszaros Alpar, ultimul audiat în cursul zilei de joi la DNA, a declarat, la ieşirea din sediul instituţiei, că a fost audiat în calitate de martor şi că a fost întrebat despre bani şi despre Gigi Becali.

"A fost o declaraţie normală. Am fost întrebat dacă ştiu ceva, dacă am fost contactat. Eu nu am fost contactat şi cred că majoritatea jucătorilor mei nu au fost. Sunt multe speculaţii. Eu am fost întrebat dacă am avut de-a face cu Aroma, cu Gigi Becali. N-am avut de-a face şi sunt convins că nici jucătorii mei nu au avut", a declarat Meszaros.

Întrebat de ziarişti cum comentează declaraţia lui Becali care a spus că l-a contactat pe Goga (n.r. - atancantul U Cluj, Dorin Goga), Meszaros a spus: "Becali a spus şi că a fost în vestiar, după aceea că nu a fost. Eu nu am nici cea mai mică îndoială faţă de cei care au intrat în teren sau după aia. Eu zic să luăm lucrurile normale şi să luăm apărarea unor jucători fiindcă nu-i chiar aşa cum se spune despre ei. Situaţia clubului e jalnică, nu e cazul să dăm în jucători pentru că nu au nicio vină", a spus Meszaros.

Antrenorul U Cluj a mai spus că scandalul face mult rău jucătorilor.

"Am fost întrebat dacă am simţit ceva în timpul jocului, înainte de meci sau după meci. Eu am răspuns că nu, fiindcă aşa este. Jocul echipei şi prestaţia echipei îmi dă dreptate şi le dă dreptate şi jucătorilor. Eu am dormit bine şi voi dormi bine în continuare. Nu ştiu dacă este un scandal fals, poate este bun pentru presă, dar pentru mine şi jucători, nu. Vor mai fi audiaţi mâine patru sau cinci jucători, astăzi (joi - n.r.) nu mai este nimeni la DNA", a afirmat Meszaros.

El a adăugat că, dacă va mai exista clubul, va rămâne la U Cluj, dar a spus că există riscul ca jucătorii să plece liberi de contract.

DNA a ridicat, miercuri seară, dintr-un restaurant din Cluj, cinci persoane care aveau asupra lor bani de la Gigi Becali, despre care există suspiciunea că ar fi urmat să ajungă la jucătorii de la Universitatea Cluj, dacă n-ar fi pierdut meciul cu concitadina CFR Cluj. Printre persoanele duse la DNA Cluj s-a aflat jucătorul Gigel Coman şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Teia Sponte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici