Şef Serviciu Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Sector 6, reţinut de DNA. Ce acuzaţii i se aduc

Un şef de serviciu din Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Sector 6 e bănuit că a cerut mită ca să pună la dispoziţia unei persoane documente despre imobile cu situaţie incertă sau solicitări ale DNA legate de dosare cu fraude imobiliare.

735 afișări
Imaginea articolului Şef Serviciu Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Sector 6, reţinut de DNA. Ce acuzaţii i se aduc

Procurorii DNA anunţă că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 noiembrie 2023, a lui Adam George Marius, şef Serviciu managementul documentelor şi comunicare instituţională în cadrul Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 6, pentru luare de mită, în formă continuată, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată şi favorizarea făptuitorului.

În perioada 16.10. – 23.11.2023, Adam George Marius ar fi pretins şi primit de la o persoană, în mai multe rânduri, sumele de 2.800 de lei şi 4.500 de euro pentru a pune la dispoziţia acesteia mai multe documente emise de Direcţia Naţională Anticorupţie prin care se solicitau informaţii de la D.G.I.T.L. Sector 6 în trei dosare de urmărire penală ce aveau ca obiect fraude cu imobile.

În acelaşi context, Adam George Marius urma să-i furnizeze martorului şi documente ce vizau 37 de imobile cu situaţie juridică incertă ori contribuabili care şi-au stabilit domiciliul în străinătate, în scopul de a identifica succesiunile vacante şi a-i facilita acestuia din urmă obţinerea dreptului de proprietate asupra lor.

În data de 23.11.2023, Adam George Marius a primit suma de 4.500 euro, ocazie cu care a fost prins în flagrant.

Anterior, în perioada septembrie–noiembrie 2022, Adam George Marius, după ce a intrat în posesia unor documente emise de Direcţia Naţională Anticorupţie într-un alt dosar penal, a adus la cunoştinţa martorului despre existenţa cercetărilor penale în curs, desfăşurate cu privire la angajaţii unui birou notarial şi la apropiaţii acestora şi a remis acestuia documentele respective.

Adam George Marius urmează să fie prezentat vineri Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici