Şeful DNA, după extrădarea lui Arsene: Decizia Curţii de Casaţie din Italia confirmă eforturile DNA

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Marius Voineag, a transmis, sâmbătă, un mesaj de încredere în actul de justiţie, după ce autorităţile italiene au decis extrădarea în România a fostului şef al Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene.

3784 afișări
Imaginea articolului Şeful DNA, după extrădarea lui Arsene: Decizia Curţii de Casaţie din Italia confirmă eforturile DNA

În contextul deciziei definitive a autorităţilor italiene de extrădare în România a fostului şef al Consiliului Judeţean Neamţ, în vederea executării pedepsei privative de libertate dispuse de instanţele naţionale, Direcţia Naţională Anticorupţie apreciază că această hotărâre vine în sprijinul eforturilor de aplicare a legii şi de respectare a sentinţelor judecătoreşti.

„Încrederea cetăţenilor în actul de justiţie depinde de capacitatea instituţiilor de a demonstra, fără urmă de dubiu, faptul că nimeni nu este mai presus de lege. Decizia de astăzi (sâmbătă - n.r.) a Curţii de Casaţie din Italia vine să confirme faptul că eforturile procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de a investiga şi proba faptele de corupţie, munca judecătorilor de a analiza şi de a decide cu privire la aceste probe, precum şi determinarea Ministerului Justiţiei pentru aducerea în ţară a persoanelor condamnate, în vederea executării pedepselor, creează premisele recâştigării încrederii cetăţenilor într-un sistem judiciar funcţional şi imparţial.”, a declarat procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Marius Voineag.

Curtea de Casaţie din Italia a decis sâmbătă predarea lui Ionel Arsene autorităţilor din România. Hotărârea este definitivă, iar Ionel Arsene va fi predat în scurt timp autorităţilor din ţară.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ a fost condamnat definitiv, de instanţa română, la o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani şi 8 luni, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici