Sergiu Andon: În dosarul Zambaccian este vorba de ingerinţe politice

Preşedintele Comisiei juridice din Cameră, Sergiu Andon, a declarat, marţi, după expunerea punctelor de vedere ale celor şapte raportori în cazul Năstase, că s-a conturat un punct de vedere mai tranşant decât în cazul Mitrea, el precizând că în dosarul Zambaccian este vorba de ingerinţe politice.

10 afișări
Imaginea articolului Sergiu Andon: În dosarul Zambaccian este vorba de ingerinţe politice

Sergiu Andon: În dosarul Zambaccian este vorba de ingerinţe politice (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu se va da o direcţie plenului Camerei, dar, cumulând observaţiile care au existat şi în cazul Mitrea (...) cu alte aspecte de disfuncţie pe care le-a relevat analiza noastră, credem că vom propune plenului - şi aşa a propus majoritatea raportorilor, adică şase din şapte - un punct de vedere tranşant", a arătat Andon.

El a precizat că fiecare raportor din grupul celor şapte şi-a expus punctul de vedere, după ce, în prealabil, a existat o serie de discuţii procedurale legate de repetarea "caracterului inform" al sesizării Camerei Deputaţilor de către DNA, cu ocolirea Procurorului General.

Andon a precizat că s-a decis ca aceste discuţii, pe care le-a catalogat drept "aprinse", să fie unite cu fondul dezbaterii şi cu alte observaţii.

Andon a arătat, totodată, că există ingerinţe politice în dosarul Zambaccian, în mod "categoric, ostentativ, vizibil, demonstrabil".

"Se conturează clar o insistenţă din a transforma nişte raporturi de natură comercială sau civilă într-o roabă de hârtii în jurul căreia să se poată colporta că ar fi ceva para-penal. Sunt o alambicare de vorbe şi de susţineri, dar când scuturi şi cauţi penalul, nu îl găseşti", a susţinut Andon.

El a arătat că acelaşi material probator a fost "plimbat" prin nouă dosare diferite, ca să dea impresia că este vorba de nouă cazuri, fapt pe care l-a apreciat "destul de concludent" pentru ideea existenţei unor ingerinţe politice în acest dosar.

Andon a apreciat că dezbaterile în Comisa juridică se vor încheia în cursul serii de miercuri, urmând ca joi să fie finalizat raportul, pe structura referatului deja existent.

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, marţi, că la audierea în Comisia juridică din Cameră va încerca să arate că, de fapt, speţa în discuţie este constituită de un litigiu civil, nu penal, el precizând că vrea ca dosarul să ajungă în Justiţie, dar la o instanţă comercială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici