Sicriul cu osemintele lui Dumitru Tinu a fost coborât în groapă

Sicriul cu osemintele fostului director al ziarului Adevărul, Dumitru Tinu, readus la Breaza, luni seară, şi ţinut mai mult de o oră în faţa cimitirului, în maşina mortuară, întrucât groapa era prea scurtă, a fost coborât, în sfârşit, în mormânt, în jurul orei 23.05.

17 afișări
Imaginea articolului Sicriul cu osemintele lui Dumitru Tinu a fost coborât în groapă

Sicriul cu osemintele lui Dumitru Tinu a fost coborât în groapă

Imediat după ce sicriul a fost coborât în groapa pe care au mărit-o doi muncitori, un preot a oficiat o foarte scurtă slujbă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorul Aurelian Mihăilã, de la Parchetul de pe lângã Tribunalul Prahova, a declarat că rezultatele expertizei realizate, luni, la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" din Bucureşti vor fi finalizate la mijlocul lunii decembrie şi vor fi făcute publice. El s-a arătat convins că, în urma acestei expertize, se va stabili varianta corectă.

În prima fază, procurorul Aurelian Mihăilă a refuzat să facă orice comentariu despre expertiza realizată, luni, la Institutul "Mina Minovici".

Avocatul familiei Tinu, Dumitru Dragomir, prezent la cimitirul din Breaza, a afirmat că expertiza de la Bucureşti a durat aproximativ cinci ore şi că, în opinia sa, rezultatele acesteia vor fi aflate după 10 ianuarie.

Contactat telefonic, Valeriu Matei, avocatul lui Andrei Iucinu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că marţi dimineaţă Andrei Iucinu şi mama lui, Emilia, vor merge din nou, la mormântul lui Dumitru Tinu, din Breaza, fiind posibilă şi prezenţa unui preot care să facă o slujbă de pomenire.

Corpul fostului director al ziarului Adevărul, Dumitru Tinu, exhumat, luni dimineaţă, a fost readus, în jurul orei 21,45, în cimitirul din Breaza, însă sicriul nou cu osemintele acestuia nu a putut fi coborât în mormânt din cauză că groapa săpată nu era suficient de lungă.

Sicriul în care se află osemintele lui Dumitru Tinu a fost adus cu o maşină mortuară de la Institutul de Medică Legală "Mina Minovici", de către criminalişti şi poliţişti, la faţa locului fiind prezenţi procurorul Aurelian Mihăilă şi avocatul Anei Maria şi al Tamarei Tinu, Dumitru Dragomir.

Întrucât sicriul nu a încăput în mormânt, o echipă de muncitori a început să sape pentru a mări groapa, iar în tot acel timp coşciugul cu osemintele lui Dumitru Tinu s-au aflat în maşina mortuară, în faţa cimitirului.

Corpul fostului director al ziarului Adevărul, Dumitru Tinu, a fost exhumat, luni dimineaţă, pentru efectuarea unei noi expertize medico-legale şi criminalistice care să confirme sau să infirme ipoteza potrivit căreia ziaristul nu ar fi murit în urma unui accident de circulaţie. De la cimitirul din Breaza, unde a fost înmormântat Tinu, corpul acestuia a fost dus la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" din Bucureşti.

Examinarea rămăşiţelor pământeşti ale lui Dumitru Tinu s-a încheiat luni seară, însă investigaţia continuă, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristian Curcă, director adjunct la Institutului Naţional de Medicină Legală. Potrivit lui Cristian Curcă, medicii legişti au făcut mai multe analize în cazul rămăşitelor pământeşti ale lui Dumitru Tinu, dar cea mai importantă pentru anchetă este examenul radiologic complet. Radiografia complexă înseamnă analizarea fiecărui segment osos în parte.

Dumitru Tinu, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii Adevărul şi, în acelaşi timp, director şi proprietar al ziarului, a murit în dimineaţa de 1 ianuarie 2003, în urma unui accident rutier produs pe DN1. El devenise, cu câteva luni în urmă, acţionar majoritar al societăţii Adevărul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici