Tribunalul Bucureşti l-a condamnat definitiv pe suporterul stelist Cătălin Iordan

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat definitiv, joi, pe suporterul stelist Cătălin Iordan la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, în cazul lovirii cameramanului TVR Robert Cristea, înaintea unui meci Steaua-Dinamo din urmă cu un an.

140 afișări
Imaginea articolului Tribunalul Bucureşti l-a condamnat definitiv pe suporterul stelist Cătălin Iordan

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat definitiv pe suporterul stelist Cătălin Iordan (Imagine: Mediafax Foto)

Instanţa a admis apelul Parchetul Judecătoriei Sectorului 6 şi a dispus condamnarea lui Cătălin Iordan (alias Tweety) la închisoare pentru tulburarea ordinii publice şi ultraj, cu suspendarea executării pedepsei şi interzicerea unor drepturi timp de cinci ani, cum ar fi intrarea pe stadioanele din Capitală.

De asemenea, instanţa a respins apelul lui Cătălin Iordan şi l-a obligat pe acesta la cheltuieli judiciare de 20.000 de lei către stat şi 1.000 de lei către cameramanul agresat. Totodată, Iordan trebuie să îi plătească despăgubiri cameramanului de aproximativ 20.000 de lei.

Cătălin Iordan contestase decizia din 18 martie dată de Judecătoria Sectorului 6, prin care a fost condamnat la închisoare cu suspendare şi obligat să îi plătească cameramanului despăgubiri.

Cameramanul de la TVR Robert Cristea a fost lovit de suporteri cu lanţuri peste picioare înaintea derbiului Steaua - Dinamo din aprilie 2007. Acesta a nimerit în mijlocul unui grup de suporteri stelişti, care au încercat să-l împiedice să filmeze, l-au lovit cu lanţuri la picioare şi i-au lovit şi camera de filmat.
În urma acestor incidente, Cătălin Iordan a fost acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, lovire şi alte violenţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici