Video Un chinez care şi-a ucis doi conaţionali, predat autorităţilor române (VIDEO)

Un chinez care şi-a ucis doi conaţionali, în urmă cu 12 ani, într-un apartament din Bucureşti, a fost predat, în noaptea de luni spre marţi, de către autorităţile cehe celor române.

1 afișare

Potrivit unui comunicat de marţi al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, chinezul Z.T.G. (43 de ani) din Beijing - China, cu reşedinţa în Bucureşti, a fost preluat de autorităţile române pentru a fi prezentat completului de judecată.

Împotriva chinezului - implicat într-unul dintre asasinatele comise cu deosebită cruzime din România - Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pentru comiterea unui omor deosebit de grav.

Cetăţeanul chinez a făcut recus, care se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit anchetatorilor, în 16 iunie 1995, acesta, împreună cu alte persoane, a atras victimele - doi cetăţeni chinezi - în apartamentul său din Bucuresti, sub pretextul purtării unor tratative comerciale.

Comercianţii chinezi Xu Yifei şi Yim Zang Bo, după ce au fost omorîţi, au fost tranşaţi, tocaţi, fierţi şi aruncaţi la closet. Bucăţile de carne au refulat în grupul sanitar al apartamentului 2 al imobilului din zona Piaţa Unirii, apoi în canalul din apropierea blocului.

Chinezul şi-ar fi însuşit suma de 1.700 de lei vechi de la cele două victime. La asasinatul comis cu deosebită cruzime au participat trei conaţionali ai victimelor, doar unul fiind prins şi condamnat de autorităţile române.

Cel dea-l doilea complice, Z.T.G., a fost arestat, împreună cu alţi 11 cetăţeni chinezi, la Praga, în luna februarie 2002 şi condamnat de autorităţile cehe la cinci ani şi şase luni de închisoare, iar după executarea pedepsei a fost extrădat în România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici