UPDATE: Instanţa a decis: Arpechim nu se închide

Curtea de Apel Piteşti a respins, miercuri, recursul intentat de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului la decizia Tribunalului Piteşti, care a amânat, la cererea Petrom, executarea unei hotărâri a autorităţii de mediu privind suspendarea autorizaţiei de mediu a rafinăriei Arpechim.

3 afișări
Imaginea articolului UPDATE: Instanţa a decis: Arpechim nu se închide

Instanţa dă câştig Petrom în procesul privind suspendarea autorizaţiei de mediu a Arpechim

"Prin hotărâre s-a respins apelul Agenţiei pentru Protecţia Mediului ca fiind nefondat şi irevocabil", au afirmat reprezentanţii Curţii de Apel Piteşti.

Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Piteşti a decis, la sfârşitul lunii mai, să suspende autorizaţia de mediu a rafinăriei Arpechim Piteşti, motivând că Petrom nu s-a conformat unor cerinţe precizate în documentul în baza căruia funcţionează combinatul.

Agenţia de Mediu a justificat decizia prin nerealizarea a două măsuri din Planul de Acţiune al Autorizaţiei Integrate de Mediu, emisă pentru activitatea desfăşurată de Arpechim Piteşti, respectiv modernizarea rezervoarelor cu capac fix şi flotant pentru benzine şi închiderea haldei de deşeuri de acrilonitril şi a haldei noi de nămol biologic.

La jumătatea lunii iunie, Tribunalul Argeş a admis cererea Petrom de suspendare a deciziei Agenţiei de Mediu privind suspendarea autorizaţiei de mediu a rafinăriei, astfel că Arpechim putea funcţiona până la pronunţarea instanţei de fond.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici