Vântu şi Remeş ar putea fi audiaţi în procesul privind prăbuşirea FNI

Sorin Ovidiu Vântu şi Decebal Traian Remeş ar putea fi audiaţi în procesul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), dosar ajuns în fază de apel la Curtea de Apel Bucureşti.

2 afișări
Imaginea articolului Vântu şi Remeş ar putea fi audiaţi în procesul privind prăbuşirea FNI

Vântu şi Remeş ar putea fi audiaţi în procesul privind prăbuşirea FNI

Avocaţii fostului preşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Ştefan Boboc şi al fostului comisar CNVM, Cezara Cecilia Bebiş, au solicitat, luni, audierea lui Decebal Traian Remeş, motivând că, în calitatea lui de ministru al Finanţelor, ar fi semnat achiziţionarea de către CEC a mai multor acţiuni FNI. Remeş a fost ministru al Finanţelor Publice în perioada septembrie 1998 - decembrie 2000.

Ioana Maria Vlas a solicitat şi ea audierea lui Sorin Ovidiu Vântu, motivând că acesta a fost scos de sub urmărire penală în rechizitoriul Ministerului Public, deşi ar fi fost beneficiarul unor sume importante din fondul de investiţii. Vlas a mai susţinut că Vântu ar trebui să aibă cel puţin calitatea de instigator sau de complice.

La termenul de luni, avocaţii au mai solicitat efectuarea unei expertize din care să rezulte valoarea prejudiciului produs prin prăbuşirea fondului de investiţii.

Până la termenul următor, stabilit pentru 18 februarie, instanţa urmează să se pronunţe cu privire la cererile formulate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici