FOTO   Actorul Constantin Codrescu a murit. „Am încercat să rămân OM în mijlocul unei lumi străine mie”

  • Actorul Constantin Codrescu a murit duminică, la vârsta de 91 de ani.
  • De-a lungul vieţii, actorul a dat viaţă în mod excepţional unor personaje complexe şi roluri grele.
5898 afișări
Imaginea articolului Actorul Constantin Codrescu a murit. „Am încercat să rămân OM în mijlocul unei lumi străine mie”

Mediafax FOTO

Anunţul a fost făcut iniţial de fiica sa, Lăkrămioara Codrescu, pe pagina de Facebook a actorului de care se ocupa: „A murit actorul, a murit tata..... Dumnezeu sa îl tina în dreapta Sa!!”. 
 
„Acum, târziu în noapte, sau prea devreme în acest început trist de zi, am aflat cu mare mâhnire de plecarea ta, dragul meu artist de excepţie, Puiu Codrescu. M-am bucurat de prietenia noastră până în ultima zi a vieţii tale şi mi-e greu să cred că te-am pierdut...”, scrie actorul Florin Piersic pe Facebook. 
 
Actorul Constantin Codrescu s-a născut pe data de 5 septembrie 1931, la Huşi. În 1951, el a absolvit Institutul de teatru din Bucureşti. Între 1976 – 1989, acesta a fost profesor la Institutul de teatru din Târgu-Mureş. Constantin Codrescu a fost cetăţean de onoare al acestui municipiu.
 
Constantin Codrescu a avut o importantă activitate teatrală şi multiple apariţii la televizune, fiind şi colaborator permanent al redacţiei Teatru la Radio, timp de 45 de ani.
 
Actorul a jucat în numeroase producţii cinematografice: „De-aş fi… Harap Alb”, „Mihai Viteazul”, „Haiducii lui Şaptecai”, „Zestrea domniţei Ralu”, „Săptămîna nebunilor”, „Roşcovanul”, „Pentru patrie”, „Capcana mercenarilor”, „Trandafirul galben”, „Masca de argint”, „Colierul de turcoaze”, „Pădurea de fagi”, „Totul se plăteşte”, „Sezonul pescăruşilor”, „La răscrucea marilor furtuni”, „Speranţa”, „Bietul Ioanide”, „Lumini şi umbre”, „Vlad Ţepeş” etc. 
 
Cineclic postează pe Facebook, în memoria marelui actor, mai multe imagini din filmele în care a jucat. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici