Cea mai uşoară bicicletă din lume prezentată de arădeni la Salonul Mondial de Invenţii de la Geneva

Cea mai uşoară bicicletă din lume, realizată de Dan Sobol, prezentată de echipa din Arad la Salonul Mondial de Invenţii de la Geneva, este una dintre piesele prezentate care se bucură de atractivitate. Foarte mulţi vizitatori o ridică, o analizează şi o admiră.

1201 afișări
Imaginea articolului Cea mai uşoară bicicletă din lume prezentată de arădeni la Salonul Mondial de Invenţii de la Geneva

Creşte constant numărul de vizitatori la standul Aradului în a treia zi a Salonului Mondial de Invenţii de la Geneva.

„Piesa de cea mai mare atractivitate a Aradului o reprezintă bicicleta realizată de Dan Sobol, cea mai uşoară lume, pe care foarte mulţi vizitatori o ridică, o analizează, o admiră. (...) Inventatorul Dan Sobol a venit la Geneva cu trei invenţii brevetate. Una este o turbină eoliană dublu rotor contrarotativ cu pale semirigide extensibile ce au suprafaţă şi asimetrie continuu variabilă. Ei i se asociază trei Cereri de Brevet în curs de depunere pentru elemente constructive esenţiale. Turbinele eoliane contrarotative cu pale semirigide extensibile ce au suprafaţă şi asimetrie continuu variabilă sunt destinate instalaţiilor eoliene dar şi altor utilizări. Sunt prevăzute cu două rotoare contrarotative cu un număr impar de pale, rotoare special concepute a fi ghidaje şi/sau purtătoare a generatorului electric, ansamblu ce se mişcă simetric sub presiunea masei de aer devenind foarte performante funcţional, fără zgomote şi vibraţii, construite cu îmbunătăţirea efectului dinamic prin configurarea palelor şi a carcaselor speciale prevăzute cu voleţi de curgere”, potrivit unui comunicat transmis vineri de Consiliul Judeţean Arad.

Invenţia lui Dan Sobol generează o mai mare eficienţă energetică şi alte avantaje. Astfel, palele din materiale textile reciclabile înlocuiesc compozitele cu răşini şi fibră de sticlă, eliminând astfel materiale puternic poluante. Turbinele sunt de două ori mai eficiente, lucrează şi la întoarcere (în vânt) prin profilul aerodinamic orientat înainte cu o voalură special confecţionată în acest scop. În plus, ori de câte ori este nevoie, palele se pot plia/deplia complet în interiorul carcasei de protecţie; la operaţiile de întreţinere, fiecare pală poate fi acţionată independent, ceea ce uşurează accesul şi munca la zonele respective. De asemenea, pot fi instalate fără utilaje grele, în locuri foarte greu accesibile, datorită masei şi volumului mic pe care îl au componentele individuale şi sunt complet reciclabile după ieşirea din perioada de utilizare garantată.

În cursul zilelor următoare, Consiliul Judeţean Arad va prezenta şi celelalte două invenţii arădene pe care le-a sprijinit să fie prezentate la Salonul Mondial de Invenţii de la Geneva.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici