Facebook a eliminat pagina celebrului bucătar Pete Evans. Motivul pentru care platforma a recurs la acest gest

  • Facebook a eliminat pagina celebrului bucătar australian Pete Evans.
  • Evans a răspândit teorii ale conspiraţiei despre Covid şi vaccinuri care sunt respinse de experţi medicali.
  • Celebrul bucătar avea aproximativ 1,5 milioane de urmăritori pe Facebook,
1770 afișări
Imaginea articolului Facebook a eliminat pagina celebrului bucătar Pete Evans. Motivul pentru care platforma a recurs la acest gest

Profimedia

Facebook a eliminat pagina celebrului bucătar australian Pete Evans după ce a împărtăşit în mod repetat dezinformări despre coronavirus, relatează BBC.
 
Evans, care avea aproximativ 1,5 milioane de urmăritori pe Facebook, a răspândit teorii ale conspiraţiei despre Covid şi vaccinuri care sunt respinse de experţi medicali.
 
Anterior, Facebook a eliminat postări individuale ale lui Evans considerate a fi dezinformare, iar după aceea platforma i-a eliminat întreaga pagină.
 
"Nu permitem nimănui să împărtăşească dezinformări despre Covid-19 care ar putea duce la vătămări fizice iminente sau despre vaccinurile Covid-19 care au fost demontate de experţi în sănătate publică," a explicat Facebook.
 
Facebook a declarat că a eliminat pagina pentru „încălcări repetate” ale politicilor sale.
 
Evans a împărtăşit o serie de teorii false despre severitatea virusului, purtarea măştii şi vaccinurile, precum şi afirmaţii incorecte despre reţelele 5G.
 
Bucătarul a fost jurat timp de 10 sezoane la emisiunea de bucătărie australiană My Kitchen Rules.
 
Contul său pe Instagram deţinut de Facebook - cu 278.000 de adepţi - rămâne activ.
 
Evans a postat joi pe Instagram că este „foarte bucuros să fie unul dintre catalizatorii unei conversaţii despre un subiect atât de important ... libertatea de exprimare”.
 
Mulţi dintre fanii săi şi-au exprimat frustrarea cu privire la decizia Facebook.
 
Criticii lui Evans au solicitat de mult timp ca Facebook să-i elimine accesul la platformă din cauza răspândirea informaţiilor false.
 
Înainte de pandemie, mai multe organisme de sănătate australiene îl criticaseră pe Evans, cunoscut sub numele de „Paleo Pete,” pentru promovarea pseudo-ştiinţei despre diete şi tratamente împotriva cancerului.
 
În 2017, Asociaţia medicală australiană l-a acuzat pe Evans că a pus în pericol vieţi cu afirmaţiile sale false despre beneficiile anumitor minerale şi toxine din protecţia solară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici