Julianne Moore consideră ca fiind sexistă exprimarea că o femeie „îmbătrâneşte frumos”

  • La începutul acestui an, într-un interviu pentru The Sunday Times, Moore i-a criticat pe cei care consideră îmbătrânirea ca fiind ceva negativ.
  • Julianne Moore: „Îmbătrânirea face parte din condiţia umană, aşa că de ce vorbim mereu despre asta de parcă ar fi ceva asupra căruia avem control?”
531 afișări
Imaginea articolului Julianne Moore consideră ca fiind sexistă exprimarea că o femeie „îmbătrâneşte frumos”
Actriţa Julianne Moore a etichetat expresia „o femeie îmbătrâneşte frumos” drept „sexistă”.
 
Într-un interviu acordat revistei As If, Moore, care a împlinit 60 de ani în decembrie anul trecut, a criticat această exprimare.
 
„Există atât de multe judecăţi inerente termenului <<îmbătrânire frumoasă>>. Există o modalitate urâtă de a îmbătrâni? Desigur, nu avem o opţiune. Nimeni nu are o opţiune despre îmbătrânire, aşa că nu este un lucru pozitiv sau negativ, ci doar îmbătrânim", a spus Julianne Moore, potrivit Insider.
 
„Face parte din condiţia umană, aşa că de ce vorbim mereu despre asta de parcă ar fi ceva asupra căruia avem control?” a adăugat actriţa.
 
La începutul acestui an, într-un interviu pentru The Sunday Times, Moore i-a criticat pe cei care consideră îmbătrânirea ca fiind ceva negativ.
 
"Pare o prostie să vorbim despre asta ca despre ceva negativ atunci când este un privilegiu să continuăm să îmbătrânim", a spus Moore.
 
Moore, care a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în filmul „Still Alice” din 2014, nu este prima vedetă de la Hollywood care a fost deranjaţă de discuţiile referitoare la felul în care îmbătrânesc femeile.
 
Jennifer Aniston, vedeta din „Friends” şi „The Morning Show”, cataloga pentru InStyle în 2019 că dialogul dintre două femeie care se complimentează pentru că „arată bine pentru vârsta lor este depăşit”.
 
„Mă simt incredibil din punct de vedere fizic. Deci, este ciudat că aud:„Arăţi uimitor pentru vârsta ta”, a spus Aniston.
 
Ageism-ul de la Hollywood a fost mult timp o problemă despre care multe actriţe au vorbit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici