Lady of Heaven: filmul care a atras numeroase reacţii negative. Motivul pentru care Marocul l-a interzis

  • Autorităţile cinematografice marocane au interzis controversatul film britanic ”Lady of Heaven”, după ce a fost condamnat de consiliul religios al ţării.
  • Filmul pretinde că spune povestea doamnei Fatima, fiica profetului Mahomed.
  • Consiliul Suprem al Ulemei a declarat că filmul reprezintă o "falsificare flagrantă a faptelor stabilite" ale Islamului.
  • În Marea Britanie au avut loc proteste împotriva filmului. Egiptul, Pakistanul, Iranul şi Irakul l-au criticat, de asemenea,.
10546 afișări
Imaginea articolului Lady of Heaven: filmul care a atras numeroase reacţii negative. Motivul pentru care Marocul l-a interzis

Lady of Heaven: filmul care a atras numeroase reacţii negative. Motivul pentru care Marocul l-a interzis

Consiliul a reclamat filmul de "părtinire dezgustătoare" şi i-a acuzat pe realizatori că au căutat "faima şi senzaţionalismul" şi că au "rănit sentimentele musulmanilor şi au stârnit sensibilităţi religioase", potrivit presei de stat marocane.
 
Criticile se concentrează pe modul în care regizorul şi clericul musulman şiit, Yasser Al-Habib, a portretizat figuri importante venerate în islamul sunit timpuriu, lăsând să se înţeleagă că există comparaţii între acţiunile lor şi cele ale grupării Statul Islamic din Irak, potrivit BBC.
 
Producătorul filmului, Malik Shlibak, i-a atacat pe cei care vor ca filmul să fie interzis pe reţelele sale de socializare, spunându-le că, dacă nu le place filmul, ar trebui să nu-l vadă, şi nu să ceară cenzurarea acestuia. De asemenea, el a mai spus anterior că nu toţi musulmanii doresc ca filmul să fie interzis.
 
În urma protestelor din faţa unor cinematografe din Marea Britanie, lanţul britanic de cinematografe Cineworld a anulat toate proiecţiile filmului "The Lady of Heaven" pentru a "siguranţa" personalului şi a clienţilor săi.
 
Acest lucru, la rândul său, a stârnit furie inclusiv din partea unor musulmani care doreau să vadă filmul, deoarece un număr relativ mic de persoane a reuşit să îşi exercite voinţa într-un mod care pare să normalizeze cenzura pe motiv de blasfemie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici