Prima femeie şi persoană de culoare care va regiza un film „Star Wars”: Rey revine în noua producţie

Sharmeen Obaid-Chinoy va deveni prima femeie şi persoană de culoare care va regiza un film „Star Wars” - o nouă peliculă din franciză, în care va juca actriţa Daisy Ridley - revenind în rolul personajului Rey.

894 afișări
Imaginea articolului Prima femeie şi persoană de culoare care va regiza un film „Star Wars”: Rey revine în noua producţie

FOTO Asia Society/Twitter

„Vestea este publică!”, a scris vineri Obaid-Chinoy pe Instagram, după un anunţ oficial făcut la Star Wars Celebration Europe, un eveniment de patru zile desfăşurat la Londra.

„Sunt foarte încântată să regizez următorul film Star Wars şi să o aduc pe Ridley înapoi în galaxie”, a scris cineasta, care este cetăţeană pakistaneză şi canadiană.
 
Obaid-Chinoy a câştigat anterior două premii Oscar pentru documentarele „Saving Face” (2012) şi „A Girl in the River: The Price of Forgiveness"”(2015). Cel mai recent, ea a regizat două episoade din serialul Disney+ „Ms. Marvel”.
 
Ea urmează să regizeze un scenariu semnat de Steven Knight, creatorul filmului „Peaky Blinders”.
 
Deşi nu se cunosc prea multe alte detalii despre film, un comunicat de presă al Walt Disney Company precizează că filmul este „plasat la 15 ani după ultimele evenimente din Saga Skywalker” şi „va spune povestea reconstruirii Noului Ordin Jedi” cu Rey.
 
Personajul Rey a fost văzut ultima dată în „The Rise of Skywalker” din 2019, care s-a confruntat cu reacţii negative pentru abaterile sale estetice şi narative faţă de „The Last Jedi” din 2017. La vremea respectivă, s-a crezut că aceasta va fi ultima apariţie a lui Daisy Ridley în franciză. „Când am încheiat filmarea ... am plâns toată ziua”, a declarat actriţa pentru People în 2021, citată de huffpost.com.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici