Studiu. Numeroşi utilizatori ai serviciilor de dating se tem să nu întâlnească escroci

Numeroşi utilizatori ai serviciilor de dating se tem să nu întâlnească escroci, dar nu renunţă la activitatea pe platformele online, arată un studiu realizat de Kaspersky.

193 afișări
Imaginea articolului Studiu. Numeroşi utilizatori ai serviciilor de dating se tem să nu întâlnească escroci

Studiu. Numeroşi utilizatori ai serviciilor de dating se tem să nu întâlnească escroci

Anul trecut, specialiştii Kaspersky au efectuat un sondaj în rândul utilizatorilor de aplicaţii de dating şi au constatat că cei mai mulţi respondenţi se tem de potenţialii parteneri. Potrivit studiului, 65% dintre aceştia şi-au manifestat, în mod special, teama de a deveni victime ale escrocilor.

În acelaşi sondaj, majoritatea utilizatorilor (84%) se arătau pregătiţi să se întâlnească fizic cu o persoană la o săptămână sau o lună de la momentul la care au cunoscut-o online. Înainte de prima întâlnire, jumătate dintre respondenţi (50%) admiteau că ar fi îngrijoraţi, iar 38% declarau că ar fi entuziasmaţi, anunţă specialiştii.

Pentru a se proteja de escroci, utilizatorii serviciilor de dating trebuie să distribuie fotografii fără informaţii private şi să verifice dacă platforma oferă o protecţie a datelor private. De asemenea, în cazul întâlnirilor, acestea trebuie să aibă loc în spaţii publice. În plus, primele întâlniri nu trebuie să aibă loc în apropierea casei pentru a reduce riscul ca victima să fie urmărită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici